SAS ønsker politisk svar om asiatisk kabinepersonale

norwegian kabine besætning Cabin Crew 1 Long HaulFLYSELSKABER: ”Politikerne må afklare, hvilke regler der skal gælde,” siger SAS’ koncernchef om det asiatiske kabinepersonale på Norwegians langruter. De har en grundløn på 3.000 kr. om måneden – Norwegian siger lønnen med tillæg er langt større.

”Det er en gråzone, når et flyselskab har ansat personale i ét land (Irland) og flyver fra andre (Danmark, Norge og Sverige). SAS lægger som skandinavisk selskab vægt på, at vores medarbejdere bor, arbejder og betaler skat i Skandinavien. Politikerne må tage debatten om, hvilke regler, der skal gælde for ansættelses- og skattemæssige forhold.”

Det sagde SAS’ koncernchef, Rickard Gustafson, i weekenden til det svenske nyhedsbureau TT. Med sine udtalelser henviser Rickard Gustafson til, at Norwegian prøver at få registreret sit langruteselskab i Irland, der ikke har samme krav til udenlandske kabineansatte som f.eks. de skandinaviske lande – og at Norwegians langruter flyver fra Skandinavien til foreløbig USA og Thailand.

Norwegians kommunikationsdirektør, Anne-Sissel Skånvik, har forsvaret selskabets lønpolitik med, at Norwegians asiatiske kabineansatte med alle tillæg får månedlig løn på ca. 15.000 kr. ”Ingen får kun grundløn,” siger hun til Norges Radio, NRK.