SAS passagertal ned – load-faktor uændret

Det blev til i alt 2,4 mio. passagerer, hvilket var 12,9 pct. lavere end i samme måned i 2008. Der er dog også blevet skåret så meget i kapaciteten, at load-faktoren kunne holdes uændret på 76,7 pct. Yielden faldt i maj 5,3 pct. og den ventes også at falde i juni, hvilket ifølge SAS ”vil presse indtjeningen i andet kvartal”. Dermed lægger SAS op til at man nok kan vente et stærkt negativt resultat, når kvartals-tallene kommer den 12. august.

”Selvom vi har ”forsikret” vores brændstofforsyning og priserne er lavere end sidste år, vil de nu stigende oliepriser kombineret med færre rejsende betyde yderligere udfordringer for industrien, og det et nødvendigt at tage forholdsregler for at mindske den negative udvikling”, skriver SAS. Meldingen er direkte rettet til medarbejderne, som stadig er på kollisionskurs med ledelsen. Det hedder videre fra SAS ”at markedet fortsat er uforudsigeligt, og der stadig hersker stor usikkerhed om, hvornår det vender”.

SAS er i fuld gang med sit nye strategiske projekt, Core SAS, som man håber kan sikre en ”profitabel fremtid”, som det udtrykkes. Projektet betyder blandt andet at man vil skære fire milliarder SEK af omkostningerne, og mindske kapaciteten med omkring 20 pct. Ifølge SAS er man ”i øjeblikket på rette vej”. Yderligere meldinger kommer i forbindelse med kvartalsregnskabet.

I juni faldt selskabets kriseramte interkontinentale trafik med 16,2 pct.
og load-faktoren endte også lavere – nemlig på 83,7 pct. efter et fald på
3,4 point. I Europa blev den forbedret 1,9 point efter et passagerfald på
14,3 pct. Den interskandinaviske trafik faldt 10 pct., mens den svenske og norske trafik faldt henholdsvis 14,2 pct. og 15,9 pct., hvilket svarede stort set til den reducerede kapacitet.

 

Skrevet af Klaus Givskov

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.