SAS presses af lavprisselskaber

Lars Sandahl Sørensen, foto for SAS: Thilde Dehlsen.

Lars Sandahl Sørensen, foto for SAS: Thilde Dehlsen.

LUFTFART: På to ud af tre ruter fra Københavns Lufthavn har SAS i dag konkurrence fra lavprisselskaber, der vokser stadig mere i Nordens største lufthavn.

SAS havde sidste år 28 mio. passagerer, men presses i Københavns Lufthavn af de såkaldte lavprisselskaber, navnlig Easyjet, Norwegian og Ryanair.

”Der er stor overkapacitet. De seneste ti år er der kommet 70 pct. flere flyruter. For SAS gælder det om at give kunderne, hvad de ønsker og vil betale for og at undgå, hvad de ikke vil betale for,” sagde SAS koncerndirektør for drift, danske Lars Sandahl Sørensen, på Horestas årsmøde i går.

Lars Sandahl Sørensen sagde bagefter til standby.dk, at der er stor vækst på leisure-området, mens antallet af forretningsrejsende nærmest står stille.

”Leisure vokser fire gange hurtigere i denne tid end corporate. Der kommer stadig flere bookinger tæt på afgang. Derfor tilbyder SAS nu nye fly, nye kabiner, snart mere Wi-Fi, nye destinationer, flere Eurobonus-point osv. De seneste år er der kommet 30 pct. flere leisurerejsende,” sagde Lars Sandahl Sørensen til standby.dk