SAS ramt af ny strejke

0

sas lufthavn handling fly bagageLUFTHAVNE: Fra tidlig fredag aften til lørdag morgen strejkede portørerne i SAS Ground Handling i Københavns Lufthavn – denne gang var de utilfredse med ”en alt for stor stadig stigende fysisk belastning.” Strejken berørte ”tusindvis af SAS-passagerer” og betød aflysning og forsinkelser på SAS-håndterede fly.

”Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse havde selvfølgelig en ekstrem stor påvirkning på vores trafik. Vi har været nødt til at tage os af tusindvis af kunder i lufthavnen og kunne ikke få hoteller til dem alle,” sagde SAS’ pressechef i Danmark, Trine Kromann-Mikkelsen, i weekenden til Ekstra Bladet.

SAS’ portører i Københavns Lufthavn, organiseret i SAS Ground Handling-klubben under 3F, oplyser på sin hjemmeside, at arbejdsnedlæggelsen begyndte fredag kl. 19 og varede til lørdag morgen kl. 6.

Ifølge SGH-klubbens hjemmeside var årsagen til arbejdsnedlæggelsen ”en alt for stor (og) stadig stigende fysisk belastning, specielt på aftenskiftet.” Fagforeningen understreger, at SGH-klubben ikke billiger overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, men foretrækker forhandling.”

Videre fra SGH-klubben hedder det: ”en stadig større belastning generelt og specielt på aftenskiftet, betyder at kollegernes krop er begyndt at reagerer negativ med smerter i bevægelsesapparatet og dette bliver mere udtalt.”

”Kollegaerne beretter om et dårligt overlap, der betyder, at når et nyt hold møder, starter man vagten med totalt kaos, således at man allerede fra vagtstart får en stresset dag,” står der på SGH-klubbens hjemmeside og fagforeningen tilføjer: ”SGH-Klubben informerede kollegaerne om at overenskomststridige arbejdsnedlæggelser ikke er vejen frem og ikke er noget vi anbefaler”.

”Ledelsen af SAS Ground Handling i Københavns Lufthavn ønsker at forhandle om ovenstående problemer på mandag (i dag) kl. 9. Med denne viden besluttede kollegaerne at genoptage arbejdet og håber, og følger nøje, at forhandlingerne kan give tilfredsstillende resultater.”

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz