SAS risikerer store erstatningskrav efter dom

Svea Hovrätt (landsretten) ændrer en tingsrättsdom (byretsdom) om erstatning til passagerer for forsinkede fly.

SAS risikerer dermed at tabe adskillige tvister med passagerer om forsinkelseserstatninger – og måske især, at op til ti år gamle forsinkelser dukker op, hvis passagererne holder fast ved, at der ikke gælder nogen forsinkelsesfrist.

Ifølge landsretsdommen findes der nemlig ikke i svensk ret noget der hedder ’klagefrist’ for passagerer, som kommer ud for forsinkelser. Det adskiller dommen fra den oprindelige dom fra Solna tingsrätt i maj 2016.

En af tvisterne handler om, at SAS af et norsk par blev afkrævet erstatning for forsinkelse på 800 Euro, da en SAS-flyvning fra Tyrkiet til Norge i oktober 2014 blev forsinket med godt tre timer, skriver di.se.

SAS bestred kravet, da nordmændene ikke klagede før næsten ni måneder efter selve forsinkelse, hvilket Solna tingsrätt accepterede.

Ud over denne tvist vedrører hovrättsdommen yderligere 11 lignende sager, hvoraf ti berører SAS og én Finnair.

Hovrätten har kun taget stilling til, om der gælder en klagefrist – ikke til om flyselskaberne er erstatningsansvarlige eller om der gælder ekstraordinære omstændigheder. Det skal afgøres ved tingsrätten ved fornyet sagsbehandling,skriver travelreport.se.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.