SAS sagsøges

Store svenske selskaber som Hennes & Mauritz, Volvo og IKEA melder sig på banen med erstatningskrav mod SAS i kartelsagen mod SAS Cargo, mens det ser ud til, at danske selskaber har tænkt sig at holde sig væk. I den forbindelse ser det nu ud til, at en eventuel dom fra EU’s side skydes til et stykke ind i 2009, skriver Børsen i dag.

 

 

 

Alle slutbrugere af ?yfragt har mulighed for at gå efter SAS Cargo og en række andre globale ?yselskaber, der af det amerikanske justitsministerium alle er pålagt store bøder i et forlig.

 

 

En af årsagerne til, at danske selskaber afviser at melde sig ind i søgsmålene er, at der er ganske få penge at hente, og at det er meget besværligt.

 

 

 

SAS Cargo indbetalte i første omgang 250 mio. kr. til en fond til ofrene for priskartellet. Sammen med indbetalingerne fra Lufthansa, Air France-KLM, British Airways og så videre løber det hurtigt op i ?ere mia. kr., men når pengene til sin tid skal fordeles, er der kun peanuts til hver enkelte selskab.

 

 

Desuden ventes en stor del af milliarderne at ryge ned i baglommen på de i forvejen velpolsterede amerikanske advokater. I den forbindelse har de amerikanske myndigheder lagt en overligger på, så advokatselskaberne højst må tage 50 pct. af kagen. Et dansk selskab har således fået adskillige forespørgsler fra amerikanske advokater, om de kunne tænke sig at anlægge søgsmål.

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.