SAS skal huske gratis drikkevarer

Elisabeth Milton Hemmingsen.

Elisabeth Milton Hemmingsen.

FLYSELSKABER: Forleden meddelte SAS, at selskabet stopper med gratis alkoholservering på økonomiklasse på langruter. Men den går ikke med passagerer, der inden da havde bestilt billet, siger Danmarks Rejsebureau Forening.

”Fra starten af sommerprogrammet vil SAS tage betaling for alkoholiske drikkevarer på økonomiklassen, og nej, det gør os ikke Norwegian-agtig. Besparelserne ved dette tiltag omfordeler vi til forbedringer for passagererne. Det er f.eks. vigtigt, at SAS igen vil servere champagne på business class,” siger SAS’ globale salgsdirektør,

, til standby.dk og tilføjer: ”SAS vil fortsat være ekstremt konkurrencedygtig og have et fantastisk produkt, også på langruter. Vi får til efteråret nye kabiner, som endnu tydeligere viser vores skandinaviske DNA.”

Der bliver årligt drukket 60.000 normale flasker rødvin, 40.000 flasker hvidvin og 8.000 flasker champagne – hertil kommer miniflasker, der indeholder ¼ af en normal flaske. På årsplan bliver der hos SAS drukket 1,5 mio. miniflasker rødvin, 600.000 flasker hvidvin og 200.000 miniflasker champagne.

Men efter nyheden i fredags om, at SAS ikke mere vil give en gratis øl eller vin til madserveringen på økonomiklasse på langruterne, har Danmarks Rejsebureau Forening kontaktet SAS.

”Vi har påpeget, at passagerer, som inden denne nyhed kom i fredags, bl.a. har booket SAS i forventning om at kunne få en gratis flaske vin eller øl til middagen ombord. SAS må finde løsning på dette – på samme måde som SAS uddelte vouchers, da man droppede gratis mad på europæisk økonomiklasse,” siger DRF’s adm. direktør, Lars Thykier til standby.dk