SAS skal spare op til nye fly

Ifølge dagbladet Børsen siger koncernchef Mats Jansson at opgaven er at sikre SAS’ lønsomhed, så man frem til 2013 har skaffet midler til investering i de nye fly, der for halvdelens vedkommende skal lånefinansieres og for den anden halvdel finansieres at selskabets cashflow.

Der bliver tale om fly, der sparer 30-40% på brændstoffet i forhold til de fly, der nu drives af SAS. Det gælder i første række 47 af de gamle MD80 og MD90, samt seks Fokker-fly, som opererer i Norge. MD-flyene er over 20 år gamle og således langt over den europæiske gennemsnitsalder på 12 år.

Sammenlagt skal SAS ifølge Core SAS skære flyflåden ned fra 298 til 217 fly. P.t. er flåden reduceret til 260 fly.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.