SAS står til underskud næste år

SAS’ er i kraftig modvind, med sin gammel og benzinslugende ?åde i kombination med en meget høj brændstofpris, ingen penge til nye ?y og nogle af de højeste enhedsomkostninger i sektoren. Samtidig mislykkede salget af underskudgivende Spanair og selskabet fik store bøder for karteldannelse.

Analytikerne har sænket forventninger yderligere til SAS siden regnskabet for første kvartal. Det viser estimater fra SME Direkt forud for torsdagens regnskab for andet kvartal.

I snit venter analytikerne nu en bundlinje i 2008, som bløder rødt med 1701 mio. svenske kroner, mens de forud for regnskabet for første kvartal ventede et overskud efter skat i 2008 på 383 mio. kr. Dette skriver Børsen i dag.

 

De dystre udsigter betyder, at analytikerne nu også i snit venter et underskud i 2009 på knap 81 mio. svenske kroner, mens de før regnskabet for første kvartal ventede et overskud efter skat på 982 mio. svenske kroner i 2008.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.