SAS-stewardesser splitter fagforening

5
Hvilemodulet for kabineansatte på nogle af SAS langrutefly opfylder ikke krav fra SAS danske kabineforening.
Hvilemodulet for kabineansatte på nogle af SAS langrutefly opfylder ikke krav fra SAS danske kabineforening.

LUFTFART: Ballade i fagforening for SAS kabineansatte i Danmark. En fraktion danner Skandinavisk Kabineforening ”for at redde danske jobs.” Den nye forening har ikke forhandlingsret og dens medlemmer ekskluderes af CAU.

SAS kabineansatte i Danmark har hidtil været repræsenteret af fagforeningen Cabin Attendants Union, CAU, der i år har 50 års jubilæum og over 1.100 af de ca. 1.250 kabineansatte hos SAS i Danmark.

Men nu udfordres CAU af nyskabelsen Skandinavisk Kabineforening, der ifølge egne oplysninger har ”en stor gruppe SAS-kabineansatte i København.” Dens hjemmeside oplyser ikke hvor mange.

SAS må forventes at klappe over splittelsen mellem de kabineansatte på sin største base, København.

Skandinavisk Kabineforening skriver i en pressemeddelelse, at SAS har forsøgt at opnå en såkaldt ”modulaftale” med kabinepersonalet på basen i København.

Denne aftale skulle give mulighed for, at SAS kabineansatte i København kan flyve alle langrutefly – også de, som i dag ikke er udstyret med aflukkeligt hvileområde over for passagererne.

CAU har mange gange overfor standby.dk understreget, at uenigheden med SAS ikke kun skyldes den manglende modulaftale, men generel uenighed mellem CAU og SAS.

CAU havde i går ingen kommentarer til standby.dk om Skandinavisk Kabineforening. CAU forventes at ekskludere medlemmer, der melder sig ind i Skandinavisk Kabineforening.

Ifølge Skandinavisk Kabineforening har det ikke været muligt at opnå modulaftalen CAU og SAS, hvilket ifølge Skandinavisk Kabineforening betyder, at der kan blive overtallighed i København når ansatte fra baserne i Oslo og Stockholm skal flyve denne produktion.

“Vi ønsker at tage ansvar for vores arbejdsplads og sikre, at vi alle kan bevare vores jobs i København,” siger formand for Skandinavisk Kabineforening, Søren Johansen, som tilføjer: ”At påføre SAS unødige omkostninger og gøre produktionen dyrere stiller os ansatte i en usikker situation. Skandinavisk Kabineforening ønsker forhandlinger med SAS om en løsning.”

Skandinavisk Kabineforening, der ikke ønsker at udtale sig yderligere til pressen, er ikke organiseret i et hovedforbund og har ingen forhandlingsret over for SAS.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

5 Comments on "SAS-stewardesser splitter fagforening"

Notify of
avatar
Frederik
Frederik

Det er jo et interessant initiativ det her. Jeg er spændt på hvor mange der vil melde sig under fanerne i den nye forening. Specielt interessant bliver det hvis CAU ekskluderer de der gør. På den måde kan CAU jo hurtigt grave sin egen grav.

Det er mit indtryk at mange i kabinen er trætte af hvad der kaldes et personligt vendetta mod SAS fra flere i CAU’s bestyrelse. Altså at man sidder med indtrykket af at CAU’s bestyrelse mere kæmper en personlig kamp mod deres fælles arbejdsgiver end de kæmper fællesskabets kamp.

Jeg venter spændt på næste afsnit 🙂

Mikael
Mikael

CAU har allerede gravet en grav med deres ufatteligt tåbelige ultimatum. Spørgsmålet er kun, hvem der bliver stedt til hvile i den: CAU eller de fornuftige udbrydere.

CAUs virke begynder mere og mere at ligne en karikatur af salig Anker Jørgensens regeringsførelse, under hvilken det som bekendt også “gik ad helvede til, men på første klasse”.

AP CPH
AP CPH

CAU er tilsyneladende ikke interesseret i at arbejde for at bevare arbejdspladser på CPH basen, dette burde være nok til at alle vi som vil fortsætte med at arbejde for SAS melder os ud af denne utidssvarende klub, som ikke magter at arbejde for vores interesser, men udelukkende er ude på at skabe konflikt.

en udefra
en udefra

den nye forening gør det flot i sin kommunikation på deres hjemmeside. Slut med mudderkastning og hetz. At kæmpe for ret til sine meninger, istedet for at bekæmpe CAU. Jeg håber, at kabinen kan vende sig væk fra mobning og istedet begynde at tale til hinanden med respekt. Det andet er simpelthen ikke en skolegård værdig!
http://kabineforeningen.dk

Søren
Søren
CAU har været ekstremt åbne og har sågar fremlagt hele den aftale som de sendte til SAS… Men SAS ville ikke underskrive hvad der for dem ville have været en utrolig attraktiv aftale… Hvorfor? Fordi de ønsker denne splittelse, fordi de er igang med en såkaldt Union busting… Så hvad vil udbryderne have ud af dette??? Godt spørgsmål, de er simpelthen ikke I stand til at se det store billede og så har de sat CAUs alletiders pamper i spidsen… Det er næsten komisk, hvis ikke det var så tragisk… Jeg håber at SAS snart kommer til fornuft og accepterer… Read more »
wpDiscuz