SAS-strid tager til

Alt tyder på at de danske medarbejdere med et brev til politikerne, har fået sat ekstra fokus på de nedskæringer, som truer. Den danske stat ejer 14,6 pct. af aktierne i SAS. Socialdemokratiet mener at man er nødt til at sikre at København fortsat er et knudepunkt i SAS-trafikken – ikke mindst fordi det betyder i tusindvis af arbejdspladser. Venstre vil lade markedskræfterne fungere. Men grundlæggende synes der ikke at være enighed blandt politikerne om hvordan man vil forholde sig til situationen. Onsdag modtog transportminister Lars Barfod et brev fra den berørte fagforeninger hos SAS Danmark, men han har endnu ikke svaret.

 

Formanden for SAS, Fritz H. Schur, sagde torsdag til Børsen at "det kan blive den danske del af forretningen, der kommer til at holde hårdest for i forbindelse med de kommende besparelser". Chefen for SAS, Mats Jansson, har allerede meldt ud at produktionen i Danmark er den dyreste indenfor koncernen. "Vi er desværre kørt fast", siger Schur til Børsen.

 

SAS har afbrudt alle drøftelser med fagforeningerne. Det, der ligner en endelig afgørelse, vil nok først komme, når SAS holder et bestyrelsesmøde den 11. august forud for offentliggørelsen af kvartalsregnskabet den 12. august.

 

Skrevet af Givskov

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.