SAS ude med den danske sparekniv

SAS Danmark halter efter søsterselskaberne i Sverige og Norge, når det gælder om at tjene penge. Den danske virksomhed havde et underskud på 122 mio. svenske kr. i første halvår, mens de øvrige lande havde overskud, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

 

Det er først og fremmest eftervirkningerne af problemerne med Dash Q400 flyene, der belaster regnskabet i det danske selskab. Flyene blev taget ud af drift efter to ulykker på grund af brist i landingsstellet. I stedet har selskabet leaset fly hos andre selskaber, hvilket er dyrt. Samtidig er flyene større og har været svære at fylde. De høje priser på brændstof har også udhulet indtjeningen.

 

 

 

»Det er ærgerligt, at afmatningen og de høje oliepriser kommer nu, da vi var inde i en god udvikling, hvor det lykkes at få mere for billetterne,« siger Susanne Larsen, adm. direktør i SAS Danmark.

 

 

Datterselskaberne i Sverige og Norge har klaret sig bedre, men disse lande er ikke så udsatte for europæisk konkurrence, som SAS Danmark. I Norge er 70 pct. af passagererne indenrigsrejsende, mens andelen i Sverige er 50 pct.

 

SAS har besluttet, at reducere kapaciteten med 10 pct., og det betyder, at 18 fly skal parkeres på landjorden til oktober. Det reducerede trafikprogram betyder, at der skal spares 1.500 stillinger væk i koncernen. Nedskæringerne vil også ramme hårdt i Danmark, men Susanne Larsen kan ikke sætte tal på, hvor mange danske medarbejdere, som vil blive berørt.

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.