SAS ude med sparekniven

Der er fuld gang i sparerunden blandt SAS-medarbejdere. Flyselskabet arbejder i første omgang på at undgå deciderede fyringsrunder, det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

 

 

Selskabets piloter prøver at finde en løsning på 110 overflødige fuldtidspilotstillinger, og hos luftfartsfunktionærerne er der også heftig aktivitet i de kommende uger. Funktionærerne i Scandinavian Airlines Danmark skal af med 42 fuldtidsstillinger, og hos SGS Ground Service skal der skæres 60 fuldtidsstillinger.

 

 

Alt i alt er det 60 fuldtidsnormeringer, og Luftfartsfunktionærernes formand, Nicolas Fischer,  håber det lykkes med orlov, deltid, nedsat arbejdstid, og man søger de pakker for at blive fritstillet. Fristen er i den anden uge af september.

 

I hele SAS-koncernen skal der totalt set spares 2500 medarbejder ud af det kriseramte flyselskab.

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.