SAS-underleverandør solgt

privatair-flyLUFTFART: Det schweiziske flyselskab, der bl.a. flyver SAS rute mellem København og Boston, solgt til investeringsfond.

Britiske SilverArrow Capital Group har for en ikke oplyst sum købt 51 pct. af schweiziske PrivatAir, der flyver for en række flyselskaber, ud over SAS bl.a. også Brussels Airlines og Lufthansa.

PrivatAir har eksisteret i ca. 40 år og har 400 medarbejdere. Selskabet med hovedkvarter i Geneve har bl.a. en række Airbus A319, Boeing B737, B757 og B767.

”SilverArrow som ny aktionær vil sætte os på kurs mod ny finansiel styrke og vækst,” siger PrivatAirs koncernchef i en pressemeddelelse.

PrivatAir begyndte i august 2014 at flyve en ny SAS-rute mellem oliebyerne Stavanger og Houston, men den blev opgivet sidste efterår.

SAS har treårig kontrakt med PrivatAir om brug af en Boeing B737-700. Så i stedet blev flyet overført til en styrkelse af SAS København-New York rute, inden det fra sidst i marts i år blev indsat på den nye SAS-rute fra København til Boston. Kontrakten med PrivatAir udløber til august næste år.

B737’eren fra PrivatAir flyver i SAS-bemaling, men har besætning fra det schweiziske selskab. Flyet har 20 business-sæder og 66 på economy.

PrivatAir har fået kritik for ikke at have overenskomst med fagforeninger, men direkte med sine medarbejdere. Fordi PrivatAir har base i Schweiz, er det dog uden for ”rækkevidde” af danske fagforeninger.