SAS venter prispres på langruter

boeing 737-8 maxKoncernchef Richard Gustafsson siger i et interview med Svenska Dagbladet i forbindelse med åbning af ruten fra Stockholm til Hongkong, at der vil komme øget konkurrence på langruterne.

Mens SAS udvider sit program for langdistanceruter og styrker flyflåden fra 12 til 16 langdistancefly, står flere lavprisselskaber klar til en satsning på direkte langdistanceflyvninger.

”Jeg tror, vi vil se samme prispres for langruterne, som vi har set på kortdistance. Vi ser, hvordan de rejsende i stadigt større grad ønsker at flyve direkte”, siger Rickard Gustafson ifølge finans.dk.

Og konkurrencen kan komme hurtigere end ventet, da lavprisselskaberne ikke behøver at vente på nye langdistancefly, fordi en ny generation af fly, som var beregnet på europæiske ruter, også kan flyve på de lidt kortere langdistanceruter til for eksempel til Indien og det nordøstlige USA.

”Jeg tror, at det er de fly, som kommer til at skabe den største forandring”, siger Rickard Gustafson.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.