SAS vil gerne flyve mere charter

SAS har tabt tre procent af sine charterpassager i september og fem procent i årets første ni måneder, hvor man nåede op på godt en mio. passagerer.

”Vi er bestemt interesseret i flere charteropgaver, men vi skal have de rigtige fly til rådighed, især i weekenden, og det får vi siger Per Møller Jensen (foto). Han modtog prisen som bedste charterselskab foran Thomas Cook og JetTime, unægteligt to værdige konkurrenter.

Totalt kunne SAS notere en fremgang på 4,7 procent af passagerer til 2,6 mio. i september. Den interkontinentale trafik havde en fremgang på 11,3 procent blandt passagererne, men de europæiske ruter batter langt mere i regnskabet. Her var den procentuelle fremgang 4,6 procent.
Det er dog fortsat i Norge, at fremgangen er størst på trods af konkurrencen med Norwegian. 6,3 procent flere passagerer og i alt 792.000 i september.

Enhedsindtægten RASK, hvor både pris og belægningsprocent er indregnet, faldt med 2,2 procent i august (en måned bagud), og det kunne godt have været bedre.

Månedstallene afsluttes helt som sædvanligt – den må være skrevet ind som standard bemærkning: Svært at sige noget om fremtiden på grund af oliepriser og hård konkurrence. Måske tiden snart er inde til en lidt mere præcis vurdering.

 

 

Skrevet af Ejvind Olesen