SAS vil købe 40-50 nye fly

”Det bliver enten flere Airbus A320neo eller Boeing 737 MAX”, siger koncerndirektør i SAS, Lars Sandahl Sørensen til business.dk.

”Vi forhandler med leverandørerne for at kunne få de mest attraktive fly til så attraktive priser som muligt, og vi har tilbud på bordet. I forhold til vores størrelse og måden, markedet udvikler sig på, får vi behov i størrelsesordenen 40-50 fly. Det betyder ikke, at vi har forpligtiget os til en ordre”, understreger han.

”Et er at forhandle en position frem, men vi skal vise vores ejere, at vi kan drive de mange fly på en lønsom måde. Vi skal have vores enhedsomkostninger ned i et niveau, hvor vi har råd til at forpligtige os”.

Ifølge Airbus hjemmeside kostede en Airbus 320neo i 2016 lidt over 107 millioner dollars – knap 900 millioner svenske kroner, men der er ganske store rabatter involveret, når flyselskaber køber stort ind, og SAS skal formentlig næppe betale 900 millioner svenske kroner pr fly. SAS koncernchef Rickard Gustafson har til det norske E24.no sagt, at det drejer sig om en milliardordre i dollars.

Ifølge Lars Sandahl Sørensen er beslutningen ikke er endeligt taget, og at det nu handler om at overbevise investorer og ejere om, at man også kan få en god forretning ud ordren: ”Vi skal i høj grad vise, at vi har en plan for, hvordan SAS også om tre-fire år kan være konkurrencedygtig i et marked med mere og mere konkurrence”.

Nye SAS-aktier for 972 millioner kroner

SAS overvejer ny kæmpe flyordre

Færre rejste med SAS i november