SAS vil være hovedejer

SAS ønsker fortsat at blive hovedejer af Estonian Air, selv om koncernen skal sælge ud af airBaltic, det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.
Selv om SAS nu skal sælge ud af sin 47,2 pct. store ejerandel af det lettiske Airbaltic, vil koncernen stadig operere i Baltikum. 
»Vores strategi i Estland er fortsat at blive majoritetsejer, men det afhænger af hvad den estiske regering vil,« siger Sture Stølen, som er chef for investor relations i SAS-koncernen. 
SAS er i dag hovedaktionær med 49 pct. af aktierne i Estonian Air, regeringen i Estland sidder på 34 pct. og investeringsbanken Cresco på 17 pct.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.