Saudi-Arabien vil nu søge at tiltrække flere udenlandske turister, også fra de nordiske lande. Pressefoto: Saudi Tourism Authority.

Saudi-Arabiens turistråd åbner nordisk kontor

For anden gang på et halvt år vil mellemøstligt land vise turismeflaget i Norden. Denne gang vil Saudi-Arabien i samarbejde med et dansk repræsentationsbureau gøre sig synlig i Norden.

Som led i Saudi Tourism Authority’s (STA) strategi om at styrke sin tilstedeværelse og engagement i turisme- og rejsebranchen i de nordiske lande, får turistrådet nu nordisk repræsentation i Danmark.

Det skriver det nordiske repræsentationsbureau United Spirit Nordic, der har hovedkontor i København, i en pressemeddelelse. United Spirit Nordic skal huse STA’s nye nordiske repræsentation.

Med det saudiarabiske turismeindtog i Norden, er det anden gang på et halvt år, at et mellemøstligt lande beslutter at vise turismeflaget i Norden. I april indgik Qatar Tourism en repræsentationsaftale i Norden med danske Atlantic Link.

Saudi Tourism Authority har repræsentationskontorer i 14 markeder og arbejder i 30 lande på at udvide aktiviteterne. Saudi-Arabien genåbnede grænserne for færdigvaccinerede turister i august.

Det nordiske kontor bliver ansvarligt for trade- og marketingaktiviteter målrettet rejsebranchen og forbrugere i fire af de nordiske lande, Danmark, Norge, Sverige og Finland. Aktiviteterne skal skabe opmærksomhed omkring og udvikle Saudi-Arabiens turismeprodukt i samarbejde med turoperatører, rejseagenter og andre i rejsebranchen, oplyses det.

Investerer i fremtidens markeder
I pressemeddelelsen siger Fahd Hamidddin, administrerende direktør for Saudi Tourism Authority: ”STA arbejder på at udvide vores globale tilstedeværelse ved at investere i markeder, der vil være vigtige for vores forretning i fremtiden. Vi er ved at opbygge et globalt team af fagfolk for at sætte fokus på Saudi-Arabiens udbud af kulturelle eventyr, kulturarv og arabisk gæstfrihed.”

Og Nimit Amin, direktør for Nordeuropa hos Saudi Tourism Authority, siger: ”Vi søger muligheder for at investere med partnere, der ser muligheder i at tilføje Saudi-Arabien til deres portefølje som en ny destination.”

Saudi-Arabien åbnede først for international turisme i september 2019. Indtil da udstedte Saudi Arabien kun udstedt visum til for eksempel udenlandske forretningsfolk og religiøse muslimske turister. Saudi-Arabiens turistråd, Saudi Tourism Authority, blev først lanceret i juni sidste år for at markedsføre Saudi-Arabien samt udvikle destinationens rejseprodukter.

For at understøtte international og indenlandsk turisme introducerer STA også en digital platform – Saudi Expert – der giver partnere data, indsigt og destinationsinformation til brug i markedsføring.

Håber på 100 millioner årlige turister
Det øgede fokus på turisme hænger også sammen med, at Saudi-Arabien vil have andre indtægtskilder og arbejdspladser end de olierelaterede. Blandt andet derfor har landet søsat reformprogrammet Vision 2030, der også skal tiltrække udenlandske ikke-muslimske turister.

Saudi-Arabien har en befolkning på over 35 millioner, 20 millioner er under 35 år.

Saudi-Arabien har set De forenede Arabiske Emirater med blandt andet Dubai samt Egypten og Jordan haft succes med at tiltrække udenlandske turister.

CNN har tidligere skrevet, at Saudi-Arabien med sin liberalisering med åbning for ikke-muslimske turister kan tiltrække udenlandske investeringer til sin turistindustri samt øge indtægterne i sit bruttonationalprodukt fra turismen fra i dag tre procent til ti procent i år 2030. Saudi-Arabien håber i 2030 at have 100 millioner årlige turister og at de skaber en million arbejdspladser.

Mange begrænsninger
Som led i det nye tiltag for at få udenlandske turister til landet, har Saudi-Arabien lempet kravene til, hvordan udenlandske kvinder skal gå klædt i landet; de behøver ikke bære en kropsdækkende klædedragt, men skal som minimum tildække skuldre og knæ.

Der er dog meget udenlandske turister ikke må i Saudi Arabien. Alt med relation til alkohol, narkotika, pornografi og så videre er forbudt. Udenlandske ikke-muslimske turister må for eksempel ikke besøge de hellige byer Mekka og Medina.

Det danske Udenrigsministerium har i sin rejsevejledning for Saudi Arabien en lang redegørelse over, hvad man som besøgende i Saudi- Arabien gør og navnlig ikke gør. Denne bør læses grundigt af en alle danske statsborgere, der påtænker at rejse til landet.

Relaterede artikler:

Ny forlystelsespark får verdens hurtigste rutsjebane

Dropper CPH-rute efter blot fem afgange

Qatar Tourism har Norden på prioritetsliste

Emirat tror på stigning fra én til tre millioner turister

153 danske turister vil til Saudi Arabien