Scandic bevarer stærk position

For sammenlignelige hoteller samt ved uændrede valutakurser faldt indtægterne med 12% og indtægterne pr. tilgængeligt værelse (RevPAR) med 12%. Driftsoverskuddet (EBITDA) beløb sig til 23,2 mio. Euro mod 55,8 mio. Euro i første halvår 2008, hvilket svarer til en nettofortjeneste på 7,3% mod 14,6% i samme periode sidste år.

 

I årets løb er der åbnet fire nye hoteller med sammenlagt 518 værelser, og der er indledt to nye hotelprojekter med sammenlagt 491 værelser.

 

Frank Fiskers, koncernchef og adm. direktør, siger i sin kommentar til halvårsregnskabet:

”Den globale økonomiske krise har haft en dramatisk indvirkning på virksomhedernes rejseaktivitet, og 2009 har været et af de svageste år nogensinde for hotelbranchen. Scandic har bevaret sin markedsposition og vores forretningsmodel, geografiske spredning og kundesammensætning har bidraget til, at vi har klaret konjunkturnedgangen bedre end markedet som helhed.

 

”Scandic indledte i efteråret 2008 et spareprogram, da vi så, hvordan markedet begyndte at svækkes. Programmet, som ventes at give en samlet effekt i 2009 på 32 mio. Euro, er nu fuldt implementeret, og vi har dermed kunnet kompensere for dele af indtægtsnedgangen.

 

”I løbet af året har vi overtaget to hoteller i København og overtaget driften af to hoteller i Sverige. Vi har nu 11 nye hoteller i pipelinen med 2.844 værelser, som åbner i løbet af 2010-2011.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.