Scandics handicapambassadør fylder fem år

Tendensen er tydelig. Flere og flere mennesker med funktionsnedsættelse arbejder, rejser til konferencer og møder samt bor på hotel i privat regi. I Europa er antallet af personer med funktionsnedsættelse ca. 50 millioner, og mange virksomheder tager stor hensyn til medarbejderes forskellige behov. En person, som sidder i kørestol, kan påvirke, hvor en konference for flere hundrede personer kommer til at finde sted.

 

– Det er enormt vigtig, at virksomheder ser tilgængelighed som en investering. Jeg tror, at turisterhvervet i Sverige og resten af Norden kan miste mange penge i fremtiden, hvis ikke alle begynder at arbejde aktivt med tilgængelighed. Hvorfor er der ikke flere, som satser lige så meget som os? Siger Magnus Berglund, handicapambassadør hos Scandic.

 

For fem år siden var Magnus Berglund sygemeldt på fuld tid, uden håb om at kunne vende tilbage til et liv i arbejde. Men så fik han en idé om, hvordan Scandic ville kunne øge sine indtægter og samtidig bidrage til en øget tilgængelighed i samfundet. Nu fejrer han fem år som Scandics handicapambassadør. Magnus og servicehunden Ada er blevet to velkendte profiler både på og uden for Scandic. ??

 

Der er sket meget som en direkte følge af det bevidste arbejde for en øget tilgængelighed. Titusindvis af ekstra hotelovernatninger er blevet booket, priser er blevet vundet, og Magnus’ job som handicapambassadør hjælper Scandic med at holde styr på, hvad gæsterne behøver og ønsker.

 

Hotelkæden har sin egen minimumstandard for tilgængelighed i form af en liste med 93 punkter. Eksempelvis øges standarden på handicapværelser med hæve-/sænkbare senge og et vibrerende vækkeur, som også er sluttet til brandalarmen, ligesom receptionen har en stokholder. Værelserne er både funktionelle og flot indrettede. ??

 

– Da jeg rejste rundt i Europa for fem år siden og boede på handicapværelser, så de ofte ud som på et sygehus. Hvem vil betale for det på en forretnings- eller ferierejse? Jeg ønsker, at mine penge skal være lige så meget værd som ikke-funktionshæmmede gæsters, siger Magnus. ??

Skrevet af Hanne Aaen Lassen