Scandinavia holder fast i store byggeplaner

radisson scandinavia hotelHOTELLER: Ejeren af to af Københavns Radisson Blu-hotelbygninger forlænger lejeaftalen med kæden til 2033. Ejeren forhandler med entreprenører om prisen for at gøre Scandinavia-hotellet 10 etager højere i forhold til de nuværende 26 etager.

5-stjernede Radisson Blu Royal Hotel med 260 værelser og 4-stjernede Radisson Blu Scandinavia Hotel med 542 værelser vil også i fremtiden være to af Danmarks bedst drevne og mest profitable hoteller. Det er sikret gennem ny langtidsaftale mellem Rezidor Hotel Group og ejeren af bygningerne – den norske Wenaas-gruppe. Aftalen rækker nu frem til 2033, oplyser hotelkæden.

General Manager for både Royal og Scandinavia, Roy Al Kappenberger, siger om den nyindgåede aftale:

”Det har været afgørende for Rezidor Hotel Group at forlænge vores mangeårige gode samarbejde med ejeren af bygningerne, Lars Wenaas. Vi er stolte af vores mange tilfredse gæster på de to hoteller og de gode resultater, vi år efter år har opnået, selv i økonomisk udfordrende tider. Vi er overbeviste om, at de to hoteller fortsat vil være blandt Danmarks mest profitable.”

Standby.dk har flere gange skrevet om de omfattende udbygningsplaner for Scandinavia. I går sagde Roy Kappenberger:

”Alle tilladelser er på plads, og den norske ejer af hotelbygningen forhandler med entreprenører om prisen.”

Planen for udbygningen af Scandinavia omfatter i første fase, at hotellet skal have 10 etager oven på de nuværende 26. Bliver byggeriet en realitet, gør det hotellet til noget nær Københavns nye vartegn – på 136 meter mod i dag ”kun” 88 meter.

I april i år sagde Roy Kappenberger til standby.dk:

”I Fase 1 af udbygningen skal der ca. bruges 350 mio. kr. på at bygge ti etager oven på de nuværende 26. Hver af de nye etager får 26 værelser, altså 260. Dermed får hotellet i alt 804 værelser.”

Roy Kappenberger tilføjede, at forhøjelsen af Scandinavia vil svare til, at Radissons 5-stjernede hotel i København, Royal, sættes oven på Scandinavia.

Med sine 544 værelser var 4-stjernede Radisson Blu Scandinavia i årevis Københavns største hotel – titlen blev i 2009 overtaget af CabInn Metro i Ørestad med 710 værelser og i 2011 af Bella Centers Bella Sky-hotel med 814 værelser, Nordens største hotel.

Fase 2 af udbygningen af Scandinavia omfatter et møde- og konferencecenter på en del af hotellets p-pladsområde samt yderligere 200 værelser. En samlet investering på op mod en halv milliard kr.

Generelt om status for sine to hoteller, sagde Roy Kappenberger i går:

”Det går forrygende, både juli og august har været over forventning, såvel på belægning som omsætning – vi er pænt over tallene fra samme tid sidste år.”