Se John Lennons kunst på Crowne Plaza

John Winston Lennon var en stor musiker – og en passioneret billedkunstner. Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers præsenterer over 100 af Lennons artworks, der ikke tidligere har været udstillet i Danmark. Den eksklusive udstilling er åben med gratis adgang fredag til søndag, 10.-12. februar.
 
John Lennon er kendt verden over for sin musik og de ideer, der formede en hel generation i 1960’erne og 1970’erne. Men Lennons største passion var hans visuelle kunst, og at det var den, han allermest ønskede at opnå anerkendelse for.
 
Lennon tegnede hele sit liv og gik tre år på kunstskole i Liverpool, inden Beatles slog igennem. Selvom det blev musikken, der kom til at dominere Lennons liv, lagde han aldrig tegnelysten på hylden. Han blev ved med at male og efterlod sig hundredvis af tegninger, der afspejler hans liv og humor. Lennons foretrukne tegne-/maleteknikker var ”quick sketching” og ”sumi blæk”.
 
Før han i 1980 blev skudt i New York af en sindsforvirret fan, fortalte Lennon sin hustru, Yoko Ono-Lennon, at der var to ting, han håbede på at opnå: at indspille endnu et album og at blive anerkendt som visuel kunstner. Den første drøm gik i opfyldelse, da han indspillede ”Double Fantasy” med Yoko Ono-Lennon.

 

Den anden drøm nåede Lennon ikke at se gå i opfyldelse. For at opfylde sin mands ønske begyndte Yoko Ono-Lennon efter hans død at producere print af hans værker – og har kaldt det “a silent promise to share John’s love for art with the rest of the world”.
 
Nu kommer Lennons samlede værker til Danmark for første gang. Tegningerne er dybt personlige billeder af Lennons familie, liv og oplevelser – og udgør på flere måder en intim visuel dagbog over Lennons tanker og følelser de sidste – og lykkeligste – år af hans liv. Flere af værkerne er blevet farvelagt af Yoko Ono-Lennon, hvilket gør dem til et af parrets mange samarbejdsprojekter.
 
Udstillingen på Crowne Plaza er den største udstilling nogensinde af John Lennons værker. Udstillingen inkluderer ikke kun en række sjældne limited edition print – hvoraf mange kan købes på udstillingen – men også et ekstraordinært udvalg af originale tegninger, som Yoko Ono-Lennon har udlånt specielt i denne anledning fra sin private samling.
 
”Vi er stolte af at præsentere Danmark for nogle af Lennons værker. Lennon er en person, der har haft stor indflydelse på verden med sin musik og sine politiske budskaber. Her på hotel Crowne Plaza tager vi hatten af for dem, der arbejder på at gøre verden til et bedre sted. Det kan selvfølgelig ikke sammenlignes, men vi forsøger også at gøre verden bedre ved at gå forrest, når det gælder om at tage hensyn til klimaet og miljøet,” siger administrerende direktør Allan L. Agerholm, hvis ansatte kommer fra over 20 lande.

 

I øvrigt er lufthavnen i Liverpool, Beatles’ hjemby, opkaldt efter John Lennon.

Skrevet af redaktionen