Siemens og Alstom i fusion af togprodukterne

Tyske Siemens AG og franske Alstom har indgået en aftale, der skal skærpe konkurrenceevnen over for kinesisk gigant.

Siemens AG skal fremover samarbejde med sin franske rival Alstom om udviklingen af tog. Selskaberne er blevet enige om at fusionere for at bekæmpe den øgede konkurrence fra Kina, skriver business.dk.

Begge selskaber producerer strømlinede højhastighedstog. Flere af Alstoms togmodeller kan køre over 300 kilometer i timen. Siemens producerer de såkaldte ICE-tog, der transporterer millioner mellem de store tyske byer.

Fusionen bliver set som et forsøg på at stå stærkere i kampen mod den kinesiske gigant på markedet, CRRC Corp., der konkurrerer om store globale infrastrukturløsninger og årligt sælger for omkring 36 milliarder dollars.

Aftalen blev indgået samme dag, som den franske præsident, Emmanuel Macron, efterlyste større samarbejde mellem EU-landene.

”Den fransk-tyske fusion er på mange måder et stærkt signal. Vi får den europæiske idé til virke. Med vores franske venner hos Alstom skaber vi en ny Europamester i togindustrien på lang sigt”, siger Joe Kassner, adm. direktør i Siemens.

Før aftalen kan træde i kraft, skal Alstoms aktionærer godkende betingelserne og fusionen skal godkendes af de internationale konkurrencemyndigheder