Samsø Strandhotel skal opføres på en grund, hvor der i dag ligger en cementvarefabrik. (Visualisering: LOOP Architects | Samsø Strandhotel | PR)

Siger ja til kommende spahotel på Samsø

En af de store sten er blevet ryddet af vejen for det kommende Samsø Strandhotel, som netop er blevet tildelt en landzonetilladelse, og dermed træder et skridt nærmere på at blive til virkelighed.

En gruppe investorer er i øjeblikket ved at puste nyt liv en grund på Samsø, hvor der hidtil har ligget en udslidt cementvarefabrik. Det er planen, at området i fremtiden i stedet skal huse et splinternyt strandhotel, der er udført i træ.

Samsø Strandhotel vil blive placeret i Sælvigbugten, og det får en kapacitet på 27 værelser. Derudover vil det blive indrettet med spa i kælderen og på tagterrassen samt restaurant, pejsestue, vinkælder og fitnessfaciliteter.

Det er planen, at det nye hotel kommer til at holde åbent hele året sådan, at når sommergæsterne tager hjem fra øen, begynder højsæsonen for spa. Det fortæller direktør Lasse Kronholm, som også er idémanden bag projektet.

“Det her er et drømmeprojekt, der ikke kun giver økonomisk mening, men også vil genoprette kystnær natur, fjerne tung industri fra kysten og skaffe helårsarbejdspladser til Samsø”.

Tilladelse påkrævet for at opføre hotellet
Det kommende hotel har netop rundet en vigtig milepæl, da det har fået udstedt en landzonetilladelse, som er påkrævet, hvis man eksempelvis skal opføre ny bebyggelse i områder, der betragtes som landzoner i henhold til planloven.

Ifølge projektgruppen bag hotellet betyder udstedelsen, at de sidste nationale myndigheder har behandlet og givet tilladelse til, at projektet kan lade sig gøre. Samsø Strandhotel oplyser, at både Kystdirektoratet, Bolig- og Planstyrelsen samt kommunalbestyrelsen på Samsø alle har nikket til hotellet.

“Der er stadig et reelt forløb med sagsbehandlingen, ligesom der er noget tegningsarbejde tilbage for arkitekterne. Men med den aktuelle tilladelse er de store sten nu ryddet af vejen,” udtaler Lasse Kronholm.

Tegnes af østjyske virksomheder
Midlerne til projektet er blevet rejst via en række større og mindre investorer, hvoraf mange enten kommer fra Samsø eller på anden vis har en personlig forbindelse til øen.

Samsø Strandhotel er blevet tegnet af arkitekterne på den aarhusianske tegnestue LOOP, der herhjemme blandt andet har stået bag opførelsen af Stauning Whiskys destilleri ved Skjern. Det er ligeledes en virksomhed fra Aarhus, der har foretaget landskabsbearbejdningen.

Planerne for området omkring strandhotellet i Sælvigbugten er nemlig blevet udført af SLA i Aarhus. Virksomheden har tidligere arbejdet sammen med tegnestuen LOOP om planlægningen af Nationalparkcenter Thy i byen Nørre Vorupør på den jyske vestkyst, og nu genoptager de to virksomheder altså samarbejdet i forbindelse med strandhotellet på Samsø.


Relaterede artikler:

To danske færgeruter får elfærger

Nyt strandhotel skal erstatte cementvarefabrik

Tester nyt øhop-koncept: Verdens Mindste Krydstogt