Singapore taber helse-turisme

Lung Tx-Nurse caring for inpt(pg3 bottom)TURISME: Singapore er kendt for høj kvalitet af operationer, men nu udkonkurrerer nabolandene, fordi de er langt billigere. De får nemlig statstilskud for at holde den form for turisme i gang.

Turister fra både Europa, USA og Asien har i lang tid sat kursen mod Singapore, når det gjaldt en operation, øjenbehandling tandproteser eller lignende, for slet ikke at tale om alvorlige operationer. Sågar transplantationer.

Det har været en stor artikel for Singapore, fordi der både er gode hospitaler og dygtige læger, men de må klare sig på helt privat basis uden tilskud af nogen art. Og det straffer sig nu. Tallet er faldet kraftigt på grund af prisniveauet.

En ny opgørelse viser, at en bypass operation er 40 procent dyrere end på et privat hospital i Thailand, og 106 procent dyrere end i Malaysia.

En oversigt over faciliteter på området har ellers placeret Singapore bedst i Asien af WHO, og som nr. seks i en global undersøgelse blandt 190 lande.

Men nu går det den forkerte vej med færre kunder og en faldende standard, mens for eksempel thailandske privathospitaler i hvert fald er billigere – og i nogle tilfælde også bedre.