Sixt får nyt koncept

BILUDLEJNING: Smart Start er nyt tilbud til Sixts bedste kunder, der nu for første gang præsenteres udenfor Tyskland – i Københavns Lufthavn. ”Smart Start kan sammenlignes med fast track,” siger firmaets chef i Danmark. Sixt får snart sit 23. danske udlejningskontor.

Det store tyske biludlejningsfirma Sixt introducerer nu konceptet Smart Start i Københavns Lufthavn. Med det får kunden udlejningsbilen på Hilton Copenhagen Airport, der ligger tæt på lufthavnens ankomstområde.

Dermed skal de ikke tage lufthavnens shuttlebus til biludlejningsfirmaernes nye placering i P1-parkeringshuset i den tidligere indenrigsgård, en tur på to minutter fra Terminal 3.

Men hvis det skal gå hurtigere, tilbyder Sixt nu sine Sixt Frequent Flyer-kunder med bekræftet reservation at få deres lejebil på Hilton-hotellet. Sixt Smart Start-koncept er et håndholdt udlejningssystem til iPads.

Konceptet findes allerede i tyske byer som Düsseldorf, Frankfurt, Hamborg og München – og rulles nu også ud i Danmark med Københavns Lufthavn som første skud på stammen.

Adm. direktør for Sixt i Danmark, Philip Schack, siger til standby.dk: ”Det nye Smart Start-tiltag betyder, at udlejningen kan foretages af en Sixt-medarbejder med en iPad. Smart Start er en hjælp til den hyppigt rejsende Sixt-kunde med Frequent Flyer. Det kan sammenlignes med en lufthavns fast track ved sikkerhedskontrollen.”

Philip Schack er generelt tilfreds med, at Sixt, og de andre biludlejningsselskaber i Københavns Lufthavn, er blevet ’tvangseksporteret’ til indenrigsområdet. Det har skabt bedre vilkår for kunder, der returnerer deres bil i lufthavnen. De skal dermed gå kortere distance til lufthavnen. Men flytningen er et problem for de ansatte i biludlejningsfirmaerne, der skal stå udenfor når bilerne kommer tilbage.

Sixt Biludlejning har i Danmark ca. 20 pct. af markedet. Sixt omsatte sidste år for 200 mio. kr. i Danmark og fik overskud på 10 mio. kr. efter skat.

Den 9. marts åbner Sixt sit 23. udlejningskontor i Danmark, denne gang i Dronningens Tværgade i det centrale København.