Sixt vokser i Danmark

sixt Copenhagen Fashion WeekBILUDLEJNING: Sidste år blev rigtig godt for Sixt Biludlejning i Danmark – omsætning og overskud kom langt over det budgetterede. Sixt har fået nyt dansk datterselskab.

Mens Sixt i 2012 omsatte for 97 mio. kr. i Danmark, blev det sidste år 126 mio. kr. Overskuddet blev over 7 mio. kr., ca. 30 pct. større end forventet.

”Sixt har flere ben at stå på. Ud over biludlejning tjener vi også på salg af udlejningsbiler. Sidste år havde vi vækst i biludlejning på over 40 pct. sammenlignet med 2012. Sixt har eksisteret i Danmark i 10 år og havde sidste år ca. 30 pct. af alle biludlejninger,” siger Sixts adm. direktør i Danmark, Philip Schack, til standby.dk

Om årsagen til fremgangen siger han: ”Vores langtidsleje af biler kører rigtig godt, vi arbejder med at gøre os mere kendte – mange flere danskere ved i dag, at Sixt er stort biludlejningsfirma. Foreløbig har vi 24 udlejningssteder i Danmark – med Københavns Lufthavn som den største.”

”Vi får flere firmakunder, der ser os som interessant partner ligesom vores nærhed til det danske marked er et plus – f.eks. er vores reservationscenter i Danmark, ikke i f.eks. Litauen.”

I år er Sixt også begyndt at udleje varevogne i Danmark, et forretningsområde som markedsledende Europcar har siddet tungt på i årevis.

Sixt har også fået nyt dansk søsterselskab, YourCarService, som tilbyder klargøring af kundernes egne biler, herunder rengøring, vask, dækskift osv. Servicen tilbydes i offentlige og private parkeringshuse som samarbejder med YourCarService.

Sixt Biludlejning blev grundlagt i München i 1912 og ejes stadig af Sixt-familien. I starten havde man tre biler – i dag er der 220.000 i 105 lande verden over, oplyser Sixt og tilføjer, at koncernen i 2012 omsatte for 1,6 milliarder euro og på hjemmebanen i Tyskland har 70 pct. af markedet.