Skævt fordelte sygdomstal i Egypten

Det er SOS International, som gennem flere år har undret sig over den meget skæve fordeling i antallet af syge i henholdsvis Hurghada og Sharm el-Sheikh. Antallet af syge i Hurghada overgår langt antallet af syge i Sharm el-Sheikh, selv om der i 2010 var 64.400 danskere på besøg i Sharm el-Sheikh og kun 56.700 i Hurghada, skriver politiken.dk.

 

Søren Hedegaard Madsen, Nordisk Skadechef i SOS International, fortæller, at lægerne skønner fordelingen af sygdomstilfælde mellem de to destinationer til 15 – 85. Årsagen kendes ikke, men han forestiller sig, at Sharm el-Sheikh måske på grund af mange statsbesøg har en endnu bedre hygiejne end andre destinationer i Egypten.

Pernille Ammitzbøll, kommunikationschef hos Atlantis Rejser, der årligt sender 42.000 danskere til Egypten, mener, at det måske kan hænge sammen med, at Sharm el-Sheikh som satellitby har mange store resorts og store restauranter med høj standard, mens Hurghada er en rigtig by, hvor det er let at komme i kontakt med lokale varer, som ikke nødvendigvis er under samme kontrol.

 

Salgsdirektør Stig Elling hos Star Tour er overrasket over tallene fra SOS International og er tilbøjelig til at være enig med Pernille Ammitzbøll, men understreger, at der ikke er så mange syge i det hele taget, at det virker alarmerende.

 

Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo Rejse, har ikke mærket, at gæsterne i Hurghada skulle være mere syge end gæsterne i Sharm el-Sheikh eller for den sags skyldt i Marsa Alam

Skrevet af Flemming Juul