Skal ikke sælge urealistisk billige billetter

united dreamlinerMed ny kendelse fra USA transportministerium slipper amerikanske flyselskaber for at honorere urealistisk lave priser på flybilletter. Der henvises bl.a. til en sag for nylig, hvor passagerer hos United Airlines kunne få superbillige billetter, hvis de skrev, at Danmark var deres hjemland.

Flyselskabers fejlagtige meget billige billetpriser kan skyldes menneskelige smuttere eller fejl i selskabernes IT-systemer. Men urealistisk lave priser hører nu fortiden til, i hvert fald for amerikanske flyselskaber. USAs transportministerium, DOT (Department of Transportation) har nu udsendt en kendelse om problemet.

Hidtil har politikken været, at hvis flyselskaber ved en fejl udbød ultra lavpriser på flyvninger, var det flyselskabets problem, og de skulle udstede billetten til den pris, passageren havde fundet på f.eks. hjemmesiden.
En af de mest omtalte fejl-priser stammer fra 2013, hvor man i en kort periode kunne booke returrejser med Delta Air Lines for blot 6,90 dollars – for en business class-billet fra Washington D.C. til Beijing med American Airlines.

I februar i år kunne hurtige rejsende kortvarigt booke flyvninger med United Airlines fra London Heathrow til Newark ved New York for 50 dollars – hvis den rejsende i bookingen skrev, at vedkommendes hjemland var Danmark.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.