Skal ikke sælge urealistisk billige billetter

united dreamlinerMed ny kendelse fra USA transportministerium slipper amerikanske flyselskaber for at honorere urealistisk lave priser på flybilletter. Der henvises bl.a. til en sag for nylig, hvor passagerer hos United Airlines kunne få superbillige billetter, hvis de skrev, at Danmark var deres hjemland.

Flyselskabers fejlagtige meget billige billetpriser kan skyldes menneskelige smuttere eller fejl i selskabernes IT-systemer. Men urealistisk lave priser hører nu fortiden til, i hvert fald for amerikanske flyselskaber. USAs transportministerium, DOT (Department of Transportation) har nu udsendt en kendelse om problemet.

Hidtil har politikken været, at hvis flyselskaber ved en fejl udbød ultra lavpriser på flyvninger, var det flyselskabets problem, og de skulle udstede billetten til den pris, passageren havde fundet på f.eks. hjemmesiden.
En af de mest omtalte fejl-priser stammer fra 2013, hvor man i en kort periode kunne booke returrejser med Delta Air Lines for blot 6,90 dollars – for en business class-billet fra Washington D.C. til Beijing med American Airlines.

I februar i år kunne hurtige rejsende kortvarigt booke flyvninger med United Airlines fra London Heathrow til Newark ved New York for 50 dollars – hvis den rejsende i bookingen skrev, at vedkommendes hjemland var Danmark.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.