Italien har lovkrav om at skiturister har en ansvarsforsikring, hvis de for eksempel påkører andre i terrænet. Foto via Europæiske ERV.

Skiturister kender ikke lovkrav om ansvarsforsikring

Italien har i flere år haft krav om, at skiløbere skal have en ansvarsforsikring, som dækker skader på andre – men hver tredje dansker kender ikke dette krav, oplyser rejseforsikringsselskabet ERV.

Italien er sammen med Østrig, Frankrig, Sverige og Norge de lande, flest danskere besøger på skiferien – for eksempel i den kommende vinterferie.

Man rigtig mange danskere, der i de italienske alper står på ski eller snowboard kender ikke italiensk lovkrav om obligatorisk ansvarsforsikring for skiløbere. Loven blev indført i januar 2022.

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Media har lavet for rejseforsikringsselskabet Europæiske ERV. Af de danskere som rejser til Italien på skiferie denne vinter, svarer cirka en tredjedel, at de ikke kender den italienske lovgivning om, at skiløbere skal have en ansvarsforsikring.

Undersøgelsen er foretaget blandt et ikke oplyst antal danskere mellem 18-79 år af Kantar Media for Europæiske ERV i sidste måned. Pressemeddelelsen fra ERV oplyser ikke, om danskerne i undersøgelsen er typiske skiturister i for eksempel Italien.

Bøde og inddragelse af liftkort – unge skal bruge hjelm
ERV skriver, at hvis man står på ski eller snowboard på de italienske pister uden en lovpligtig ansvarsforsikring, kan det sætte en stopper for skiferien. Her kan man risikere en bøde på mellem 100-150 euro, hvis man bliver stoppet af politiet, samt få frataget sit liftkort.

I pressemeddelelsen siger Andreas Sandin, nordisk salgsdirektør for Europæiske ERV, der blandt andet sælger de italienske ansvarsforsikringer:

”Det er vigtigt at have den rette forsikring til skiferien, særligt i Italien. Både fordi, der altid vil være en risiko for, at man selv kommer til skade, eller at man forårsager en skade på en anden skiløber. Derfor bør man altid være forsikret med begge dele.”

Europæiske ERV har i en tidligere pressemeddelelse oplyst, at baggrunden for den nye lov i Italien er, at man havde cirka 30.000 rapporterede ulykker på de italienske pister om året, hvoraf mere end 1.500 resulterede i hospitalsindlæggelse. ERV oplyste også, at det i Italien er obligatorisk for under 18-årige at bruge skihjelm ved alpint skiløb, snowboarding, telemark, freestyle skiløb og kælkkørsel. Det er også forbudt at køre på ski, når man er beruset eller påvirket af stoffer.

I disse lande får flest danskere skader på skiferien
Ifølge Danmarks Skiforbund er 500.000 danskere årligt på skiferie i Alperne, Sverige og Norge. Alarmcentralen SOS International hjalp sidste sæson 1.300 danskere, der kom til skade på ski.

Ifølge SOS kommer alarmcentralens danske kunder oftest til skade på ski i disse lande:  Østrig (51 procent), Italien (19 procent), Frankrig (12 procent), Norge (10 procent) og Sverige (fem procent) – resten er øvrige lande, oplyste SOS i en pressemeddelelse i december.

 

Relaterede artikler:

Vil sende skiturister til Kreta og Nordmakedonien

Svindel: Skiturister fuppes med falske annoncer

Italien blandt de 10 lande flest danskere besøgte sidste år