Slovenien vil være ny feriedestination

SlovenienTURISME: Mange forbinder måske ikke Slovenien med en egentlig feriedestination, men det vil landet nu gøre op med. Turismen i landet er steget eksplosivt de seneste år.

Siden 1992 er den udenlandske turisme i Slovenien steget med knap 340 procent. Samtidig blev 2015 året, hvor Slovenien havde rekord i antallet af overnatninger. 10 millioner gæster overnattede i landet, og det har givet turistforeningen i landet mod på i endnu højere grad at promovere landet til kommende turister.

Den årlige turismeindtægt i landet beløber sig til tre milliarder euro, og den årlige vækst inden for turisme er på seks procent, skriver breakingtravelnews.com.

Slovenien vil promovere sig som en aktiv og sund feriedestination med fokus på at drive innovative turistprodukter. Landet kan bryste sig af en frodig natur, og hele 60 procent af landet er dækket af skov.

Turismen i det centraleuropæiske land står lige nu for 13 procent af landets samlede BNP, mens hver ottende slovener arbejder i turismeindustrien. Det er gennemsnitligt flere end i resten af Europa.

De mange overnattende gæster i 2015 har primært været italienere, østrigere og tyskere, men de seneste år har også englændere og asiater besøgt landet.