Slut med hajfinnesuppe hos Hilton Hotels

hajfinnerHOTELLER: Den internationale hotelkæde tager nu et dristigt skridt ved at stoppe med at servere hajretter i Asien – dog indtil videre kun for halvdelen af hotellerne i Kina, men målet er et totalt stop inden længe.

Hajerne er en truet dyreart i verdenshavene. Derfor hører det med til at være et såkaldt bæredygtigt hotel, at der ikke serveres haj delikatesser. Det er lettere sagt end gjort, når man har mange hoteller i Asien, blandt andet i Japan og Kina.

Men fra 1. april stopper 96 Hilton Hoteller i hele Asien, heraf halvdelen i Kina, med at servere nogen for haj-retter. Det er en videreførelse af programmet startet i 2012 med stop for servering fra hotellernes restauranter i Sydøstasien. Dog indtil nu med undtagelse af banketter. Man skal ikke se væk fra, at kundernes ønsker i den del af verden fortsat er stort.

Med indgangen til februar i år blev hajsuppe og alle andre hajretter fjernet fra omkring halvdelen af koncernens hoteller i Kina – også til receptioner.

Den helt store udfordring kommer fra april i år, når de eftertragtede fiskeretter forsvinder fra samtlige Hilton hoteller i Japan.

Hilton er dig ikke ene om den beslutning. Siden december har Shangri La og Peninsula-kæden vist vej.