Små overnatningssteder scorer højt

Taasinge B&B ved Svendborg var en af topscorerne for 2016 hos Booking.com, der med en Guest Review Award hædrer overnatningssteder i Danmark for gode kundeoplevelser.

TURISME: Booking.com hædrer 883 overnatningssteder i Danmark for gode kundeoplevelser med en Guest Review Award for 2016. Alle topscorerne er nærmest ukendte.

Booking.com, der ifølge egne oplysninger er verdens førende online formidler af hoteller, ferieboliger og andre typer overnatning, hædrer 883 overnatningssteder i Danmark for gode kundeoplevelser ved at tildele dem en Guest Review Award for 2016.

Prisen uddeles på baggrund af brugeranmeldelser fra rejsende, der har boet på overnatningsstederne i løbet af 2016 og kræver minimum 10 anmeldelser samt en gennemsnitlig score for hele 2016 på minimum 8 ud af 10 inden for kategorierne: rengøring, komfort, beliggenhed, faciliteter, personale og værdi for pengene. Ikke nødvendigvis i den rækkefølge.

De 883 danske overnatningssteder fik gennemsnitlig score på 8,6. Ingen overnatningssteder i Danmark opnåede det perfekte 10-tal, men tre af dem var tæt på med en score på 9,9.

Listen over de 10 bedste overnatningssteder i Danmark domineres af forskellige former for ferieudlejning. Dette er ikke overraskende, eftersom ny forbrugerundersøgelse fra Booking.com viser, at 70 pct. af alle rejsende siger, at de har den bedste rejseoplevelse, når de kan føle sig hjemme på overnatningsstedet. Derudover fremhæver 59 pct. af de rejsende, at personlig service og personlig opmærksomhed fra personalet er vigtigt for en god oplevelse.

Disse danske overnatningssteder scorede sidste år højest hos Booking.com: BalsamCo Apartment på Samsø, 9,9, Langå Overnatning i Nakskov, 9,9, Bache House, Billund, 9,9, Skagen-Vacation, 9,8, Lakkenborg i sydjyske Søndre Omme, 9,8, Engholm Apartment i Brønderslev, 9,8, Taasinge Bed and Breakfast, 9,8, Bruuns Bogense, 9,8, Mortenstrup Ferielejlighed ved Roskilde, 9,8, og Millinge Gamle Skole på Fyn, 9,8.

Det samlede antal modtagere i Danmark på 883 Guest Review Awards sidste år er en stigning fra 2015, hvor 741 overnatningssteder modtog diplomet.

”På Booking.com har vi over 110 millioner uredigerede brugeranmeldelser, der hjælper andre kunder med at vælge den bedste overnatning og samtidig ansporer overnatningsstederne til at levere bedst mulig service, fordi de ved, at brugeranmeldelser har stor betydning for valget af overnatning. Med Guest Review Awards hædrer vi den gode kundeoplevelse. Vores undersøgelse viser, at nøglen i 2016 har ligget i at levere personlig service og hjemlig hygge,” siger Christina Jacobsen, fungerende landechef for Booking.com i Danmark.

Booking.com har tildelt Guest Review Award 2016 til 355.535 overnatningssteder i 205 lande og territorier. Også i den øvrige del af verden var tendensen den samme som i Danmark: Evnen til at skabe et ”home away from home” der skabte de bedste kundeoplevelser og dermed de bedste scores.

Booking.com tilbyder over 1,1 mio. hoteller og overnatningssteder, herunder flere end 566.000 ferieboliger. Hver dag reserveres i snit over 1,2 mio. overnatninger på hjemmesiden. Booking.com har eksisteret i 20 år og beskæftiger over 13.000 medarbejdere på 187 kontorer over hele verden.

Virksomheden bistår i Danmark over 21.000 hoteller, kroer, feriehusudlejere, campingpladser, m.fl. med at sælge overnatninger og holde en høj belægningsprocent, og bidrager på den måde til at styrke overnatnings- og turisterhvervene i Danmark. Booking.com har 14 medarbejdere på sit danske kontor i København.