Smagsprøver på ø-liv lokker nye beboere til

Samsø Kommune har i løbet af foråret udlejet møblerede prøveboliger i tre eller fire måneder til folk, der overvejer at flytte til øen. Alle tre familier, der flyttede i prøvebolig, er blevet boende.

Det tog højst to uger for Maja Lykke og hendes kæreste, fra de flyttede ind i prøvehuset i Sælvig med deres etårige søn, til de vidste, at de ville være ø-boere permanent, skriver dr.dk.

”Samsø kunne tilbyde meget af det, vi havde efterspurgt i form af natur og åben himmel. Så det har virkelig været godt, siger Maja Lykke, der har været på prøveophold sammen med familien..

Den lille familie fra København havde både overvejet Fyn og Jylland, inden de faldt over Samsøs prøveboliger. Og siden har de fuldbyrdet forholdet til øen med arbejde og ny bolig i Nordby.

Mens familien aldrig før havde overvejet Samsø, lå det altid i kortene for Pia Christensen, at øen havde en plads i hendes liv. Og muligheden for at flytte ind i en prøvebolig gjorde det nemt at tage beslutningen.

”Jeg fandt efter to måneder ud af, at det bare var det her, jeg skulle. Jeg fandt ro med mig selv og faldt ind i rytmen på Samsø. At man tager det stille og roligt”, siger Pia Christensen.

Den sidste af de tre familier, der flyttede til øen på prøve, har også valgt at blive boende.

Til efteråret åbner Samsø næste omgang prøveudlejning.