Smagsprøver på ø-liv lokker nye beboere til

Samsø Kommune har i løbet af foråret udlejet møblerede prøveboliger i tre eller fire måneder til folk, der overvejer at flytte til øen. Alle tre familier, der flyttede i prøvebolig, er blevet boende.

Det tog højst to uger for Maja Lykke og hendes kæreste, fra de flyttede ind i prøvehuset i Sælvig med deres etårige søn, til de vidste, at de ville være ø-boere permanent, skriver dr.dk.

”Samsø kunne tilbyde meget af det, vi havde efterspurgt i form af natur og åben himmel. Så det har virkelig været godt, siger Maja Lykke, der har været på prøveophold sammen med familien..

Den lille familie fra København havde både overvejet Fyn og Jylland, inden de faldt over Samsøs prøveboliger. Og siden har de fuldbyrdet forholdet til øen med arbejde og ny bolig i Nordby.

Mens familien aldrig før havde overvejet Samsø, lå det altid i kortene for Pia Christensen, at øen havde en plads i hendes liv. Og muligheden for at flytte ind i en prøvebolig gjorde det nemt at tage beslutningen.

”Jeg fandt efter to måneder ud af, at det bare var det her, jeg skulle. Jeg fandt ro med mig selv og faldt ind i rytmen på Samsø. At man tager det stille og roligt”, siger Pia Christensen.

Den sidste af de tre familier, der flyttede til øen på prøve, har også valgt at blive boende.

Til efteråret åbner Samsø næste omgang prøveudlejning.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.