Snarlig løsning på museernes store gæld

M/S Museet for Søfart.

Arbejdsmarkedets Feriefond kræver, at museer og kulturinstitutioner betaler lån på mange millioner kroner tilbage tidligere end ventet.

Det kan koste museer livet, og politikerne på Christiansborg har forsøgt at finde en løsning, men der skal mere viden på bordet, før der kan findes en løsning, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, som har sat en undersøgelse af sagen i gang.

”Så snart undersøgelsen er færdig, vil jeg derfor indkalde aftalepartierne, og det er min ambition, at vi er klar med en løsning inden sommerferien”, siger han til Ritzau.

Arbejdsmarkedets Feriefond hører under beskæftigelsesområdet, og sagen skyldes, at et flertal bestående af S, SF, R, K og V i 2014 besluttede at overføre 280 millioner kroner af Arbejdsmarkedets Feriefonds formue til staten.

Samtidig blev det præciseret, at fondens primære formål er at støtte vanskeligt stillede familier med ferieophold. Derfor er museerne blevet bedt om at afvikle deres lån hos fonden før tid, selv om flere af museerne har betragtet lånene som permanente tilskud.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.