Mulige for at se medarbejdernes coronapas eller kræve coronatest kan være på vej tilbage. Det kommer ifølge Dansk Industri særligt fordi nogle virksomheder har en større andel af ikke-vaccinerede medarbejderne. Pressefoto via Dansk Industri.

Snart forventes krav til medarbejdere om coronapas

På møde i morgen drøfter Regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening, om ansatte igen kan pålægges coronatest. Forslaget kom fra Dansk Industri.

Regeringen vil i lyset af den stigende smittespredning og større utryghed på arbejdspladserne på møde fredag i Beskæftigelsesministeriet drøfte med Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA), om arbejdsgiverne igen skal have mulighed for at pålægge ansatte at lade sig corona-teste.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse. I den siger fungerende beskæftigelsesminister, Mattias Tesfaye:

”Corona har desværre igen godt fat i Danmark. Derfor er det helt afgørende, at vi holder smitten nede, og at ansatte kan gå trygt på arbejde.

Regeringen har fået opbakning af Folketingets partier til at genindføre coronapas. I den forbindelse er det relevant at se på, om arbejdsgiverne igen skal have mulighed for at pålægge ansatte at lade sig teste og fremvise coronapas, når de kommer på arbejde. Det vil jeg nu drøfte med FH og DA.”

Vækker glæde hos Dansk Industri
Ønsket om at genindføre muligheden for fremover at kræve coronapas fra eller coronatest af medarbejdere kom i denne uge fra Dansk Industri.

I sit nyhedsbrev skriver Dansk Industri i dag blandt andet: ”En bred vifte af Folketingets partier har givet opbakning til DI-forslag om at give virksomheder ret til at bede medarbejdere vise gyldigt coronapas. DI håber, at det kan blive til virkelighed fra fredag.

Det er allerede besluttet, at coronapasset fra i morgen, fredag den 12. november, genindføres som adgangskrav til nattelivet, indendørs restauranter samt arrangementer og aktivitet med over 200 deltagere indendørs og 2.000 deltagere udendørs.”

Men når myndigheder og politikere vurderer, at der er behov for at smitteinddæmme, så mangler der ifølge Dansk Industri mulighed for, at virksomheder kunne bede medarbejdere vise coronapas.

Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i Dansk Industri, siger: ”Dansk Industri arbejder for at undgå restriktioner og nedlukninger. Coronapasset er en vigtig brik til dette, og derfor er det rigtig godt, at politikerne har lyttet, så der tegner sig et flertal for, at virksomhederne nu får denne mulighed.

Virksomhederne har brug for værktøjet til at forhindre, at smitten breder sig blandt medarbejderne. Det gælder særligt på virksomheder, hvor en større andel af medarbejderne ikke er vaccineret,” siger Emil Fannikke Kiær.

Mangler godkendelse i epidemiudvalget
Før det atter bliver muligt for virksomhederne at bede om at se medarbejderes coronapas, skal fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye fremlægge ønsket for Folketingets epidemiudvalg. Det er endnu uklart, hvornår det sker, oplyser Dansk Industri.

Emil Fannikke Kiær siger: ”Dansk Industri forventer, at epidemiudvalget hurtigst muligt får forelagt spørgsmålet, og vi håber det kan blive til virkelighed hurtigst muligt. For at sikre en tryg hverdag med klare regler, er det afgørende, at det hurtigt bliver muligt for virksomhederne at kommunikere en klar linje.”

Relaterede artikler:

Brancheforeninger: Vigtigst at undgå ny nedlukning

”Konspirationsteoretikere koster jobs i turismen”

DRF: Rejsebranchen kan kræve vaccination

Dansk Industri mangler fortsat chef for turisme