Peder Hornshøj, Bravo Tours’ administrerende direktør og medejer, bærer gæsternes bagage i en reklame. PR-foto: Bravo Tours.

Snart prisfald på ferierejser

Prisen på ferierejser eksploderede i juli, men allerede i august falder nogle pakkerejsepriser op til 60 procent sammenlignet med her i juli. Det skyldes lavere hotelpriser, siger Bravo Tours’ direktør.

I alt forventer Bravo Tours i år at sende 135.000 gæster på ferie, heraf 35-40.000 i højsæsonmånederne juni, juli og august.

Og der kan være store prisforskelle, siger Peder Hornshøj, administrerende direktør for og medejer af Bravo Tours:

”Det lunefulde danske sommervejr kombineret med en af de største flykriser i mange år har fået priserne på restpladser og afbudsrejser til at eksplodere i industriferien efter to somre præget af COVID-19. Kan man vente med at rejse til efter skolernes sommerferie, er der dog mange penge at spare,” siger han i en pressemeddelelse.

De to faktorer alene skulle være nok til øge efterspørgslen på pakkerejser i sommerferien markant. Men dertil har der været stor knaphed på rejser, da flymarkedet er meget presset, og at omkring 1.000 af SAS’ piloter nedlagde arbejdet fra den 4. juli og frem til i dag – midt i mange danskeres sommerferie – gjorde det ikke bedre,” siger Peder Hornshøj.

Ekstrem efterspørgsel
”Vi har set en ekstrem efterspørgsel på sommerferierejser i år. Normalt har vi et par enkelte pladser ledige på vores fly frem til kort før afrejse, men i juli har vi kunne melde komplet udsolgt 1-1½ uge frem i tiden, og prisen på de få tilbageværende rejser har været meget høj,” siger Peder Hornshøj og tilføjer:

”Hvis man har mulighed for at skubbe sommerferien et par uger eller mere, så falder priserne markant. For eksempel ser vi allerede et prisfald på den sidste weekend i juli, hvor skolestarten nærmer sig og i særdeleshed i august eller september sammenlignet med industriferien.”

Til STANDBY.DK siger Peder Hornshøj: ”Hvis man tager august i forhold til her i juli, så kan priserne være op til 60 procent lavere, i september kan det være omkring 50 billigere end i juli. Nedgangen skyldes udbud og efterspørgsel, hotelpriser og så videre. Det er stort set samme tendens på alle vores rejsemål.

Vi har stort set lagt det samme antal rejser op i skolernes sommerferie og i august og september,” siger Peder Hornshøj.

Relaterede artikler:

Stor forskel i prisudviklingen på flybilletter

“Jeg har aldrig oplevet noget lignende”

Konkurs i flyselskab kostede Bravo Tours millioner

Bravo Tours og Jettime lander 100 millioner-kontrakt