Snestorm aflyser fly på USAs østkyst

CZQY5x4WYAIfHFxWashington DC, New York og flere andre byer på USA’s østkyst har klargjort vinterberedskabet, mens flere flyselskaber har aflyst flyvninger af frygt for overvældende snestorm med 75 cm. sne de kommende dage.

Mindst fem stater har erklæger alarmtilstand fra torsdag eftermiddag, da årets første store snestorm startede sin hærgen i midten af landet på vej mod nordøst.

Der er udsendt varsler om ekstremt vejr i Washington DC og Baltimore med start fredag eftermiddag, mens der frygtes snestorm i New York fra lørdag morgen.

Flyselskaber startede aflysninger fredag og lørdag med flertallet af de 4.500 aflysninger koncentreret om Washington DC og North Carolinas lufthavne, oplyser FlightAware.

American Airlines aflyste alle flyvninger fredag til North Carolinas Charlotte Douglas Airport. Delta Air Lines aflyste omkring 120 flyvninger i den sydøstlige region.

American aflyste de fleste lørdagsflyvninger til Washington, New York og Philadelphia områderne og Delta er klar til at gøre det samme.

Der ventes op til 60 cm. sne i Washington og en anelse mindre i New York, mens områder uden for storbyerne må regne med op til 75 cm. sne.

SAS fly fra København til Washington og New York fredag eftermiddag flyver som planlagt.