Snydt af falske ferie-sider

0

TURISME: Rigspolitiet og dansk storbanks enhed mod svindelbekæmpelse advarer mod hjemmesider, der ser ægte ud, men hvor forbrugerne franarres penge, når de i god tro f.eks. booker en feriebolig. Udvis sund skepsis og tjek forbrugersider som Trustpilot, lyder ekspertrådet.

Finans.dk skriver bl.a. om en dansk familie, der bookede feriebolig via en bookingside, der viste sig at være rent fup.

Portalens hjemmeside lignede til forveksling kendte bookingmaskiner som Hotels.com og Booking.com – derfor havde familiens ansvarlige for feriebolig-booking ikke betænkelighed ved at overføre 50.000 kr. til portalen for en italiensk feriebolig.

Først efter pengene var overført stod det klart, at den valgte hjemmeside var falsk – og at pengene var tabt. Familien holder nu sommerferie i Danmark.

Finans.dk har været i kontakt med flere familier, der har været ude for det samme, bl.a. gennem Dollyhouses.com (hjemmesiden var ikke tilgængelig søndag aften)

Ifølge vicepolitiinspektør Lars Mortensen fra National Efterforskningsafdeling i Rigspolitiet er netop denne form for svindel ikke ualmindelig.

Samme melding kommer fra Niels Halse, vicechef i Danske Banks svindelbekæmpelsesenhed. Han siger til Finans.dk, at svindel via bookinghjemmesider er udbredt og at svindlerne bliver dygtigere.

Ifølge Lars Mortensen fra Rigspolitiet er det vigtigt at udvise sund skepsis, når man handler på nettet, og at det er en god idé at undersøge, om den pågældende virksomhed nævnes eller findes flere steder.

Derudover kan det være en hjælp at tjekke forbrugersider som Trustpilot.​

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz