Snydt af falske ferie-sider

TURISME: Rigspolitiet og dansk storbanks enhed mod svindelbekæmpelse advarer mod hjemmesider, der ser ægte ud, men hvor forbrugerne franarres penge, når de i god tro f.eks. booker en feriebolig. Udvis sund skepsis og tjek forbrugersider som Trustpilot, lyder ekspertrådet.

Finans.dk skriver bl.a. om en dansk familie, der bookede feriebolig via en bookingside, der viste sig at være rent fup.

Portalens hjemmeside lignede til forveksling kendte bookingmaskiner som Hotels.com og Booking.com – derfor havde familiens ansvarlige for feriebolig-booking ikke betænkelighed ved at overføre 50.000 kr. til portalen for en italiensk feriebolig.

Først efter pengene var overført stod det klart, at den valgte hjemmeside var falsk – og at pengene var tabt. Familien holder nu sommerferie i Danmark.

Finans.dk har været i kontakt med flere familier, der har været ude for det samme, bl.a. gennem Dollyhouses.com (hjemmesiden var ikke tilgængelig søndag aften)

Ifølge vicepolitiinspektør Lars Mortensen fra National Efterforskningsafdeling i Rigspolitiet er netop denne form for svindel ikke ualmindelig.

Samme melding kommer fra Niels Halse, vicechef i Danske Banks svindelbekæmpelsesenhed. Han siger til Finans.dk, at svindel via bookinghjemmesider er udbredt og at svindlerne bliver dygtigere.

Ifølge Lars Mortensen fra Rigspolitiet er det vigtigt at udvise sund skepsis, når man handler på nettet, og at det er en god idé at undersøge, om den pågældende virksomhed nævnes eller findes flere steder.

Derudover kan det være en hjælp at tjekke forbrugersider som Trustpilot.​

x

Læs Også

Rejsetrends for sommeren 2018

Over 200.000 danskere bruger januar til at solsikre deres 2018-ferie og i disse dage er der størst rift om de populære familiehoteller og de helt store lejligheder.

Profil Rejser får Costa Rica på programmet

Profil Rejser ønsker at få en andel af de omkring 6.000 danskere, der årligt besøger Costa Rica og sælger nu rejser til det mellemamerikanske land.

Rejs med Viktors Farmor til mumier i Peru

Rejsebureauet Viktors Farmor har strikket en Peru-rundrejse sammen, og på 18 oplevelsesrige dage får man flere store oplevelser.

Forbrugerne kommer til at betale

TURISME: De gebyrer, der er blevet fjernet fra visse typer kreditkort, skal hentes et andet sted. Og det bliver hos forbrugerne. Det mener i hvert fald, direktør Jesper Schou fra Billetkontoret.

2018 bliver et skelsættende år for rejseindustrien

DEBAT: Direktør Ole Mortensen fra rejserådgivningsvirksomheden AMM Consulting giver et bud på branchens udfordringer i 2018 samt anvisninger til, hvordan man som virksomhed kommer igennem året.

Hellere en julerejse end gaver

Omkring 25.000 danskere har i år fravalgt den hjemlige jul og tager i stedet på charterferie – flest til Gran Canaria og Tenerife, hvor meteorologerne lover sol og temperaturer omkring 18-20 grader i alle juledagene.