Snydt af falske ferie-sider

TURISME: Rigspolitiet og dansk storbanks enhed mod svindelbekæmpelse advarer mod hjemmesider, der ser ægte ud, men hvor forbrugerne franarres penge, når de i god tro f.eks. booker en feriebolig. Udvis sund skepsis og tjek forbrugersider som Trustpilot, lyder ekspertrådet.

Finans.dk skriver bl.a. om en dansk familie, der bookede feriebolig via en bookingside, der viste sig at være rent fup.

Portalens hjemmeside lignede til forveksling kendte bookingmaskiner som Hotels.com og Booking.com – derfor havde familiens ansvarlige for feriebolig-booking ikke betænkelighed ved at overføre 50.000 kr. til portalen for en italiensk feriebolig.

Først efter pengene var overført stod det klart, at den valgte hjemmeside var falsk – og at pengene var tabt. Familien holder nu sommerferie i Danmark.

Finans.dk har været i kontakt med flere familier, der har været ude for det samme, bl.a. gennem Dollyhouses.com (hjemmesiden var ikke tilgængelig søndag aften)

Ifølge vicepolitiinspektør Lars Mortensen fra National Efterforskningsafdeling i Rigspolitiet er netop denne form for svindel ikke ualmindelig.

Samme melding kommer fra Niels Halse, vicechef i Danske Banks svindelbekæmpelsesenhed. Han siger til Finans.dk, at svindel via bookinghjemmesider er udbredt og at svindlerne bliver dygtigere.

Ifølge Lars Mortensen fra Rigspolitiet er det vigtigt at udvise sund skepsis, når man handler på nettet, og at det er en god idé at undersøge, om den pågældende virksomhed nævnes eller findes flere steder.

Derudover kan det være en hjælp at tjekke forbrugersider som Trustpilot.​

x

Læs Også

Større rejselyst øger travlhed i rejsebureauer

”Det går generelt godt for bureauerne. Danskerne rejser mere, både selv-arrangerede men vi ser også stigninger hos rejsebureauerne,” siger DRF’s direktør.

Nyt solidt overskud i jysk charterkoncern

Ringkøbing-baserede Primo Tours, der i dag er Danmarks femtestørste charterkoncern, kom ud af 2017 med et overskud på 32,7 millioner kroner.

Marmaris tilbage hos Bravo Tours

Kunderne hos Bravo Tours har efterspurgt Marmaris, og charterarrangøren har derfor nu sat den tyrkiske feriedestination på sommerprogrammet.

Tunis Rejser opgiver Monastir-flyvninger

Tunis Rejser må droppe charterflyvninger til kystbyen Monastir i Tunesien, da rejseselskabet kom for sent i gang med salget af billetter.

Aktiv ferie med indbygget forberedelse

Ud over selve rejsen får deltagerne sendt et gratis træningsprogram og tilhørende goodiebag i god tid inden rejsen.

Skirejsebureau vil lave firmarejser

Danmarks største skirejsebureau har åbnet særlig afdeling, hvor de ansatte udelukkende skal sælge rejser til erhvervslivet.