Snydt af falske ferie-sider

TURISME: Rigspolitiet og dansk storbanks enhed mod svindelbekæmpelse advarer mod hjemmesider, der ser ægte ud, men hvor forbrugerne franarres penge, når de i god tro f.eks. booker en feriebolig. Udvis sund skepsis og tjek forbrugersider som Trustpilot, lyder ekspertrådet.

Finans.dk skriver bl.a. om en dansk familie, der bookede feriebolig via en bookingside, der viste sig at være rent fup.

Portalens hjemmeside lignede til forveksling kendte bookingmaskiner som Hotels.com og Booking.com – derfor havde familiens ansvarlige for feriebolig-booking ikke betænkelighed ved at overføre 50.000 kr. til portalen for en italiensk feriebolig.

Først efter pengene var overført stod det klart, at den valgte hjemmeside var falsk – og at pengene var tabt. Familien holder nu sommerferie i Danmark.

Finans.dk har været i kontakt med flere familier, der har været ude for det samme, bl.a. gennem Dollyhouses.com (hjemmesiden var ikke tilgængelig søndag aften)

Ifølge vicepolitiinspektør Lars Mortensen fra National Efterforskningsafdeling i Rigspolitiet er netop denne form for svindel ikke ualmindelig.

Samme melding kommer fra Niels Halse, vicechef i Danske Banks svindelbekæmpelsesenhed. Han siger til Finans.dk, at svindel via bookinghjemmesider er udbredt og at svindlerne bliver dygtigere.

Ifølge Lars Mortensen fra Rigspolitiet er det vigtigt at udvise sund skepsis, når man handler på nettet, og at det er en god idé at undersøge, om den pågældende virksomhed nævnes eller findes flere steder.

Derudover kan det være en hjælp at tjekke forbrugersider som Trustpilot.​

x

Læs Også

Genvalg til bestyrelsen i DRF

Der var genvalg til medlemmerne af bestyrelsen for Danmarks Rejsebureau Forening ved generalforsamlingen torsdag. Foreningen fejrer til oktober sit 80 års jubilæum.

TUI vil atter være størst i Danmark

De seneste 5 år har TUI – det tidligere Star Tour – mistet cirka hver fjerde kunde i Danmark. Det afholder ikke TUI’s nordiske topchef fra at forudse, at bureauet igen kan overhale Spies som landets største charterrejsebureau.

Dansk rejsebureau øger på Caribien

Den hollandske besiddelse Aruba er ny destination for bureauet, som dermed har 5 rejsemål i Caribien.

For få besøgende til aktiv feriemesse

Weekendens premiere på Københavns nye feriemesse, Aktiv Ferie, tiltrak færre gæster end forventet. Messen loves tilbage næste år – men det bliver på et nyt tidspunkt.

Rejsebureau fejrede medejer og fødselar

Der blev både fejret 50 års fødselsdag for produktionsdirektør i stort dansk rejsebureau samt hans 10 års jubilæum som medejer.

Krakket rejsebureau fortsætter med ny ejer

I februar gik københavnsk rejsebureau konkurs med tab for Rejsegarantifonden på 3,2 millioner kroner. Nu har et andet dansk bureau købt dets domæner og kundedatabasen.