Brøchner Hotels opgav sidste forår driften af hotellet Herman K tæt på Kongens Nytorv. I april i år overtog den britiske kapitalforvalter Ogilvy Capital hotellet, der nu har skiftet navn til The Socialist Hotel. Arkivfoto.

Socialist-hotel på vej i København

AKTUEL KOMMENTAR: ”Jeg troede ærlig talt det var fake news, da jeg så pressemeddelelse om navneforandring til femstjernede Hotel Herman K. i hjertet af København,” skriver Ejvind Olesen.

Af Ejvind Olesen, tidligere rejseredaktør på Berlingske Tidende og senere chefredaktør på STANDBY.DK

Det tidligere Brøchner Hotel Herman K med 31 værelser, blev i foråret overtaget af den britiske kapitalforvalter Ogilvy Capital og står til at åbne igen her sidst på sommeren. Det har indtil den foreløbige lukning været drevet som femstjernet hotel.

Det nye navn bliver Hotel The Socialist. Nej, Mette Frederiksen skal ikke være administrerende direktør. Men et femstjernet hotel (selvudnævnt), ejet af en global kapitalfond, navngivet som et socialisthotel og agter at leve derefter, er nu alligevel noget særligt.

Navnet skal også være med til at lære de udenlandske turister, at vi i Danmark hylder socialismen og allerede er godt kendte for det. Om det nu også er en god ide for en groggy hotelbranche, skal fremtiden vise.

Når renovering og ombygning er færdig, vil det blive afsløret, at navnet skal svare til driften.

Farvel til de fem stjerner
De fem stjerner forsvinder. Det sociale træder i forgrunden, nærmest som vi kender det fra et forsamlingshus på landet før i tiden.

Med stribevis af aktiviteter, lyder det fra de nye ejere. Vi havde jo i sin tid også en række missionshoteller rundt om i landet.

I april i år overtog den britiske kapitalforvalter Ogilvy Capiltal hotellet i København. Der er nu aktuelle planer om at lave en franchiseaftale med en global hotelgigant. Om en sådan aftale også accepterer navnet The Socialist Hotel, tillader jeg mig at tvivle på.

Der går allerede nu rygter om, at Enhedslisten vil købe Hotel d’Angleterre og indrette præsidentsuiten til sekretariat, hvorfra der er direkte udsigt til Det Kgl. Teater.

Samtidig skulle De Radikale være lun på Bella Sky Hotel og vil genindføre den meget omtalte kvindeetage. For at partiets kvindelige medlemmer kan være i fred for nærgående mænd i fremtiden.

Ufatteligt, hvad der sker i kølvandet af coronakrisen i den københavnske hotelverden.

(Denne Aktuel Kommentar blev først bragt på Ejvind Olesens Facebookside)