Solceller skal spare energi på Øresundsbron

Solcellepanelerne skal placeres mellem nord- og sydsiden af betalingsanlægget.

Med sit eget solcelleanlæg kan Øresundsbron mindske energiforbruget med 10%. Det er der nu søgt om byggetilladelse til.

I takt med, at teknik og udstyr bliver slidt og skiftet ud, ses der på mere miljøvenlige løsninger. Det har blandt andet medført, at lamperne langs broen er skiftet ud med mere energibesparende alternativer.

Nu vil konsortiet sammen med Svedab, som ejer landanlæggene, tage skridtet videre, og har derfor nu sendt en ansøgning om byggetilladelse til et solcelleanlæg.

”Opgaven er i første omgang at bidrage med el til Øresundsbro Konsortiets strømforsyning. Vi regner med, at vi kan mindske energiforbruget med 10%”, siger Bengt Hergart, anlægsdirektør ved Øresundsbro Konsortiet.

Solcellepanelerne skal placeres mellem nord- og sydsiden af betalingsanlægget, og ligge bag autoværn og vejbelysning.

”Placeringen af solcellepaneler langs motorvejen og ved betalingsanlægget kan muligvis blive en udfordring i forhold til trafiksikkerheden, men vi er sikre på, at vi kan finde en løsning sammen med de relevante myndigheder, så projektet kan blive realiseret. Vi vil arbejde videre med risikoanalyser, når byggetilladelsen er blevet godkendt”, siger Bengt Hergart.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.