Solformørkelsesturisme

En norsk astronom har arrangeret, at et SAS-fly letter fra Oslo fredag morgen og derfra flyver til det arktiske Polarhav, skriver Jyllands-Posten i dag. Herfra vil passagerne kunne følge med, når Månen forvandler dagen til nat.

 

Det bliver en stor oplevelse for passagerne, når Månen for første gang siden 1954 glider forbi solen i en fuldstændig solformørkelse, fortæller astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard, der har arrangeret flyveturen.

 

”Ingen har tidligere oplevet en total solformørkelse fra fly over Arktis. Det bliver en fuldstændig unik oplevelse. De kommer til at iagttage, når Månens skygge med 3.600 km/t indhenter flyet solen og gør dag til nat. De vil endda komme til at se stjerner midt på dagen,” fortæller Knut Jørgen Røed Ødegaard til jp.dk.

 

Omtrent 100 personer har købt sig til en plads på flyet, der ikke bliver helt fyldt af hensyn til udsyn og vægtbegrænsning. De fleste passagerer er nordmænd, men også danskere, svenskere og amerikanere har købt en plads på flyet. Turen begynder kl. otte fredag morgen og varer ca. syv timer.

 

Pladserne er opdelt efter kvalitet og inddelt i forskellige priskategorier. Den dyreste og bedste plads på flyet er højre vinduesrække, som koster 7.450 norske kr., svarende til 6.930 danske kr. Billigste og ringeste sæde er vinduessædet til venstre, som koster 4.450 norske kr., svarende til 4.139 danske kr.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.