Solid vækst for Norwegian

norwegianFLYSELSKABER: Norwegian præsenterer i dag et kvartalsresultat før skat på 456 millioner norske kroner. Det er 593 millioner bedre end sidste år.

Belægningen i andet kvartal var 85 procent, fem procentpoint bedre end i samme periode sidste år. 324.000 rejste på langruterne hvor belægningen var 91 procent. Det er mere end en fordobling fra sidste år, hvor passagertallet var 139.000.

Lavprisselskabet flyver nu 434 ruter i Europa, USA og Asien, hvoraf 21 er langruter. I alt har selskabet 28 langruter.

I andet kvartal modtog Norwegian en Boeing 787 Dreamliner og to Boeing 737-800. Flåden består i dag af otte Dreamliners og der indfases yderligere fire Dreamliners næste år.

Syv millioner passagerer fløj med Norwegian i andet kvartal – en stigning på 9 procent. Den stærkeste vækst var i London Gatwick fulgt af Oslo. Også de spanske lufthavne har solid vækst. I kvartalet har Norwegian lanceret indenrigsflyvninger i Spanien, nye ruter til Caribien og mellem Caribien og Boston, New York og Washington DC.

Enhedsomkostningerne går ned og sikrer selskabet konkurrencekraft. Omkostningerne til brændstof er faldet og mere end opvejer effekten af en svag norsk krone.

I andet kvartal omsatte Norwegian for knap 5,9 milliarder norske kroner, en stigning på 16 procent fra samme kvartal sidste år. På langruterne var væksten i omsætning 60 procent.

”Det har været et godt kvartal for os med en positiv udvikling jævnt over hele rutenettet – ikke mindst på langdistanceruterne. Vi har fyldt flyene, lanceret nye ruter og fået gode anmeldelser fra kunderne i form af to Skytrax-priser,” siger adm. direktør Bjørn Kjos.

Solid vækst for Norwegian

Bjørn Kjos.

Bjørn Kjos.

Norwegian vokser stærkt på de europæiske markeder, viser resultatet for årets tredje kvartal. Den største passagervækst har London Gatwick, tæt fulgt af Oslo Gardermoen og Stockholm Arlanda.

Kvartalsresultatet før skat (EBT) blev 604 millioner norske kroner, påvirket af store ekstra omkostninger i forbindelse med erstatningsfly på langdistanceruterne. Samtidig var sommersalget lavere end normalt.

Kvartalet er præget af en kraftig produktionsvækst, med en stigning for ASK på 31%. Væksten gælder alle markeder, og størst stigning i passagertal har London Gatwick, hvor Norwegian står for 90% af væksten i lufthavnen.

Belægningen i tredje kvartal blev 81% – en nedgang på et procentpoint sammenlignet med samme kvartal sidste år. På langruterne har Norwegian haft en belægning på over 90%.

Resultatet før skat (EBT) blev 604 millioner norske kroner, mod 873 millioner i 2012. Omkostningerne til leje af erstatningsfly for Dreamlineren udgjorde 101 millioner og trækker kvartalsresultatet ned. Ud over disse omkostninger har det gode sommervejr påvirket bestillingerne og medført et lavere sommersalg end tidligere.

Godt seks millioner rejste med Norwegian i 3. kvartal. Det er 800.000 flere end i samme periode sidste år og en stigning på 16%.

”Det har været et kvartal, hvor vi ser tydelige resultater af vækststrategien, som vi har lagt. Vi har en kraftig passagerstigning i alle markeder, og formår at opretholde en høj belægning. Samtidig er vores resultat i påvirket af, at vi måtte leje erstatningsfly for Dreamlineren. Dette kom oven i, at nordeuropæerne valgte at nyde sommeren hjemme fremfor at flyve til sydligere himmelstrøg,” siger adm. direktør Bjørn Kjos.