Solidt halvårsresultat for IAG

Willie Walsh.

Willie Walsh.

International Airlines Group har fremlagt et betydeligt bedre halvårsresultat ved udgangen af juni end året før, men advarer om forsigtighed med forudsigelser for resten af året på grund af mange eksterne faktorer.

Nettoresultatet for koncernen, som omfatter British Airways, Aer Lingus, Iberia og lavprisselskabet Vueling steg til 554 millioner Euro – en stigning på 66,9% sammenlignet med 332 millioner for et år siden, som ikke indbefattede et bidrag fra Aer Lingus.

Resultatet blev skabt på baggrund f en omsætning på 10,8 milliarder Euro – 4,4% bedre end sidste år. Kapaciteten målt i ASK steg med 12,3% og RPK steg med 13,3%. Load factor steg med 0,7procentpoint til 80%. Passagertallet med Aer Lingus inkluderet steg med 20,8% til 46,7 millioner.

Specielt med hensyn til 2. kvartal siger CEO Willie Walsh: “Vi nåede i kvartalet et driftsresultat på 555 millioner Euro mod 530 millioner I tilsvarende kvartal sidste år. Uden Aer Lingus ville det være 487 millioner Euro. I kvartalet konstaterede vi en negativ valutapåvirkning på 148 millioner Euro – hovedsageligt på grund af det svage pund”.

“Adskillige eksterne faktorer påvirkede vores resultater. Det gælder effekten af den stigende terror, usikkerhed med hensyn til Brexit, Spaniens politiske situation og den faldende styrke for flere sydamerikanske valutaer”.

“Hertil kommer så den negative påvirkning fra 22 flyvelederstrejker indtil nu i år”.