Sommerhussalg fordoblet på seks år

Den 1. maj blev grænsen for realkreditbelåningen til sommerhuse hævet fra 60% til 75%. Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at der er blevet solgt mange sommerhuse allerede før, reglen trådte i kraft.

Der er solgt 20% flere sommerhuse i årets første fire måneder end i samme periode sidste år, og salget er mere end fordoblet siden 2011.

“Mæglerne har solgt over 2.300 sommerhuse i årets første fire måneder og vi har en forventning om, at salget for hele 2017 kommer på niveau med 2006 – lige før finanskrisen og på vej ind i en lavkonjunktur. Der er der stadig et stykke op til niveauet fra de rigtig gode år fra 2002 til 2005,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I alt er der solgt 2.329 sommerhuse fra januar til april mod 1.944 i samme periode sidste år I 10 kommuner er antallet af handler er steget med 25% eller mere.

“Især i Limfjords-området sker der noget særligt. Her er salget i Aalborg og Jammerbugt Kommuner steget henholdsvis 55% og 42% i forhold til samme periode sidste år. Det er vildt,” siger Birgit Daetz.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.