Sommerlande har rekordsæson

Flere af Danmarks forlystelsesparker og sommerlande melder om rekordhøje besøgstal. Når solen skinner, strømmer gæsterne gennem tælleapparaterne.

»Sommeren er gået fantastisk. Alt i alt er omsætningen gået knap 10 pct. frem i forhold til sidste år, der endda var rekordår,« siger Arne Høy-Nielsen, adm. direktør for Dyrehavsbakken ved København.

Tivoli i København mærker også fremgangen og havde 697.000 gæster i år mod 648.000 sidste år.
»Vi har haft en pæn fremgang på 8 pct. i julis besøgstal. Det er vi tilfredse med set i lyset af den generelle afmatning i samfundet, selv om 2007’s våde juli er et taknemmeligt sammenligningsgrundlag,« siger administrerende direktør Lars Liebst.

I det nordjyske trak Fårup Sommerland 255.000 gæster i juli. Det var 33.000 flere end året før. Djurs Sommerland regner med for første gang at komme over en halv mio. gæster.

»Lige nu ligger vi over 20 pct. foran besøgstallet fra sidste år. Vi forventer at få en rekordsæson i år, hvor vi for første gang nogensinde kommer over en halv million gæster, når vi slutter sæsonen i september,« siger den tilfredse administrerende direktør, Henrik B. Nielsen.

En af landets mest populære attraktioner, Legoland, har også haft en succesfuld sommersæson, oplyser Niels Henrik Juul, salgs- og marketingsdirektør i forlystelsesparken. Han vil ikke sætte tal på, men oplyser, at man forventer at overgå rekordåret 2007, da parken havde over 1,6 mio. besøgende.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.