SOS International flytter til efteråret ind i sit nye hovedkontor i Fairway House, tæt på Bella Center, shoppingcentret Fields og Ørestad Metro- og togstation. Foto via SOS International.

SOS International: 550 skal have nyt hovedkontor

SOS International, en af de fire store alarm- og rejseassistancecentraler på det danske marked, rykker til nye lokaler. Pladsen er blevet for trang i de nuværende, der har været i brug i 27 år.

De omkring 550 medarbejdere på alarmcentralen SOS Internationals nuværende hovedkontor på Nitivej på Frederiksberg får til efteråret nye lokaler.

Da rykker alarmcentralen, der ejes af nogle af Nordens største forsikringsselskaber, fra Frederiksberg til Fairway House i Ørestaden, hvor man indretter sig på 4.-6. sal.

Forgængeren for SOS International blev grundlagt i 1961 af Den Kongelige Danske Automobilklub samt Zoneredningskorpset (der senere blev til Falck). I dag har SOS-koncernen 1.200 medarbejdere på alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland, hvor de arbejder med tre primære områder: Mobility, Travelcare og Healthcare. Hos SOS i Danmark er Travelcare største medarbejderområde, det dækker alarmcentral og tilhørende supportfunktioner.

I Danmark er SOS International sammen med alarmcentralerne hos rejseforsikringsselskabet Europæiske ERV, Falck Global og Gouda Rejseforsikring de fire store alarm- og assistancecentraler for forsikrede, der får behov for hjælp på for eksempel ferier i udlandet. I snit hjælper SOS International hjælper i snit hver dag 3.335 personer fra sine fire nordiske alarmcentraler.

Brug for mere plads
SOS International har været i 27 år på Nitivej på Frederiksberg. Men, skriver SOS, i en pressemeddelelse, til september flytter virksomhedens hovedsæde, inklusive alarmcentralen for rejseassistance, til større og mere tidssvarende lokaler i Ørestad. Ved indflytningen i 1997 havde SOS omkring 100 medarbejdere – i dag er der cirka 500.

Jan Sigurdur Christensen, administrerende direktør for SOS International siden 2022, siger i pressemeddelelsen: ”Vores nuværende lokaler på Frederiksberg kan ikke længere imødekomme vores behov. Vi har for lidt plads, og vi trænger til fysiske rammer, der kan være med til at gøre vores arbejdsliv lidt rarere.”

I de kommende nye lokaler i Ørestad får SOS blandt andet større mødelokaler, mulighed for et bedre fysisk arbejdsmiljø, flere fælleslokaler og højere til loftet.

Inden flytningen til Nitivej på Frederiksberg i november 1997 boede SOS International på Vesterbrogade 74 i København; inden da var adressen på Meldahlsgade ved Vesterport Station.

 

Relaterede artikler:

Her er danskernes vinterferiefavoritter

Tvivl om regler: Uforsikrede børn på skolerejser

Europæiske ERV samler nordisk funktion i Danmark