South African Airways insolvent

1024px-2011-06-28_14-43-40_South_Africa_-_Bonaero_Park_-_ZS-SFMDet nationale sydafrikanske flyselskab South African Airways (SAA) bekræfter, at selskabet er ’teknisk insolvent’ og afhængig af sine regeringsgarantier, der beløber sig til 1,2 milliarder dollars.

“SAA har været afhængig af statsgarantierne i adskillige år og forsinkelsen i offentliggørelsen af årsregnskabet for 2013/14 hænger direkte sammen med selskabets fortsatte driftsunderskud og at selskabet er ’teknisk insolvent’, lyder det i en udtalelse fra selskabet.

Tidligere på måneden garanterede Sydafrikas regering yderligere 565 millioner dollars for SAA, så resultatet kunne offentliggøres. Omsætningen er steget med 12% til 2,5 milliarder dollars. Omkostningerne blev reduceret med 38 millioner dollars.

Driftsoverskuddet på indenrigstrafikken steg med 10% til 66 millioner dollars, mens bidraget fra regionaltrafikken steg med 17% til 63 millioner. Til gengæld øgedes underskuddet på selskabets langruter fra 108 millioner dollars til 133 millioner.

Derfor har SAA lukket sine direkte ruter til Mumbai og Beijing og erstattet dem med code share aftaler med Air China og Etihad. SAA starter flyvninger til Abu Dhabi den 29. marts.

SAAs resultater er samtidig stærkt påvirket af, at den Sydafrikanske Rand i perioden er faldet med 34%.

I en kommentar til artiklen, siger South African Airways’ chef for Norden, Patrick Menzies:

”SAA er ganske rigtigt inde i en hård periode – som mange andre flyselskaber. Men vi flyver som vi plejer – så på det område er det business as usual.

Den sydafrikanske stat garanterer for den fortsatte drift af SAA, som er i gang med en længere proces for at få vendt selskabet og atter gøre det overskudsgivende.”

Patrick Menzies glæder sig også over, at det efterhånden 81. år gamle South African Airways, der er medlem af Star Alliance, netop har fået sine 4 stjerner fra Skytrax for 13. år i træk.