SP-penge som feriebudget

Allerede nu kan rejsebureauer mærke, at 1,8 millioner danskere har søgt om at få deres SP-penge udbetalt. Selv om pengene endnu ikke er kommet i kassen, er der flere, der har taget glæden lidt på forskud ved at bestille ferie i god tid, fremgår det af en rundspørge, som jp.dk har gennemført til århusianske rejsebureauer.

Hos Århus Charter siger medindehaver Jette Rantala, at 40% af de rejser, der sælges i disse dage har en sammenhæng med SP-udbetalingerne. Det fremgår blandt andet af, at flere har ringet og spurgt, om de kan bestille rejsen nu og vente med at betale, til SP-pengene er komet ind på kontoen.

Direktør Jesper Schousen hos SunCharter er heller ikke i tvivl om, at SP-pengene spiller ind, selv om folk ikke direkte siger det. Der blev nemlig ekstremt travlt, da folk for nogle uger siden fik breve om, hvor meget, de kunne få udbetalt. Der blev dobbelt så meget at lave fra den ene dag til den næste.

SunCharter har tilbudt sine kunder at de kan bestille rejserne nu og vente med betalingen.

Bent Strobel fra Strobel Rejser, der sælger oversøiske rejser, har ligeledes haft øget aktivitet de seneste dage, og betragter det som et kvalificeret gæt, at der er en sammenhæng med SP-udbetalingerne. Det er også hans forestilling, at udbetalingen har en psykologisk effekt, som får kunderne til at købe en dyrere rejse end de ellers ville have gjort.

Medejer af Ruby Rejser Per Christensen kan også spore stor fremgang i salget, men kan ikke sætte tal på hvor meget SP-pengene betyder. Siden påske har bureauet haft specielt mange henvendelser, men det kan også hænge sammen med efterslæbet fra årets første måneder. Uge for uge har man haft op til dobbelte så mange salg som i de tilsvarende uger sidste år.

Skrevet af Flemming Juul